Hur påverkas jag av strejken på Lufthansa?

Diskussion i 'Lufthansa Group, Miles & More' startad av max.timander, 11 November 2015.

 1. max.timander

  max.timander Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Vi har bokat Amex 2-4-1 med thai från Sydney - Bangkok - Frankfurt - Stockholm 13/11. Sista flygning till Stockholm görs med Lufthansa och den ska lyfta 14/11 21:25. Allt i business. Enligt lufhansas hemsida är flighten "on-time". Känner mig dock såklart orolig att vi ska bli fast i Frankfurt pga förlängd strejk

  Brukar Lufthansa kunna boka om oss till andra flighter med andra flygbolag?
  Kan man boka om hela Amex 2-4-1 för att undvika Lufthansa helt och hållet? Det finns sådana flighter tillgängliga... Vet dock inte om man får det enligt 2-4-1 reglerna
   
 2. flum

  flum Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Lufthansa kommer inte att boka om dig utanför Lufthansa-gruppen innan flighten officiellt är inställd så räkna inte med att det går. Ombokning är nog tipset om du känner dig orolig.
   
 3. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Finns det awardstolar på andra bolag och du inte har påbörjat din resa än är det bara att kontakta Tallinn och boka om.
   
 4. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Boka om sista flyget till SAS så är problemet löst. Om du förklarar strejken så kanske de är snälla nog och bjuder på ombokningsavgiften.
   
 5. mha321

  mha321 Medlem

  Strejken ska ju vara slut tills dess. Och det är ju 20+ timmar efter att den slutar. Med tanke på att det är en shorthaul från deras största hub så borde risken för att det inte finns någon kärra tillgänglig vara mycket liten. Jag skulle se det som mycket troligt att den avgår enligt plan.
   
 6. Dagens, imorgons (13 nov) och övermorgons (14 nov) SAS flight från Tokyo till Köpenhamn är fullbokade i alla kabinklasser. Flighten på söndag finns det endast 2 platser i Business class, i andra kabiner är fullbokade.
  Antagligen pga ombokning från inställda Lufthansa flygningar.
   
 7. pswe

  pswe Medlem

  Ort:
  ARN / CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Och SAS aktien stiger, det måste vara klart trevligt att fylla upp maskinerna under en period på året som i vanliga fall inte är den mest intensiva.
   
 8. max.timander

  max.timander Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ringde och kollade möjligheter till ombokning. Jag kan endast avboka om flighten visar cancelled eller delayed och just nu är den on time. Läste någonstans på lufthansas hemsida att 900 av 3000 flighter ställs in så chanserna är goda tycker jag. Ska kolla igen fredag morgon och då boka om i så fall
   
 9. MarcusC

  MarcusC Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Strejken skall ju enligt vad som sagts initialt vara slut efter 13/11', så lördagens flyg, i synnerhet lördag kväll lär väl trafikeras. Sen känns ju allt mycket oklart men redan från första början var det väl strejk " utlovat" 7/11-13/11?
   
 10. mha321

  mha321 Medlem

  Precis. Och det står fortfarande till 13:e på webben. Tror knappast facket kan öka på fler dagar utan att ha längre förvarning. Däremot kan det säkert komma en strejk till om någon/några veckor.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×