Hur många får/kan man ta med in i loungen, egentligen?

Diskussion i 'Lounger' startad av RonnieK, 17 December 2014.

 1. RonnieK

  RonnieK Medlem

  När man når guldnivån i en allians får man normalt tillgång till lounge, tillsammans med en gäst. Men om man har två guldkort i samma allians, kan man då ta med två gäster in i loungen?

  Jag kan tänka mig att reglerna utgår ifrån att man som person kan ha en annan person som gäst men att i praktiken registrerar lounge-värden kortnumret + eventuell gäst (boardingkort?) i stället för namn. I så fall borde det inte finnas några tekniska hinder för att med ena kortet gå in och registrera med en gäst och sedan gå ut ur loungen och gå in igen med en annan gäst (och då registrera det andra kortet).

  Frågan är egentligen rent hypotetisk men tanken slog mig då jag numera har två OW Sapphire-kort. Skulle vara intressant att höra om någon har erfarenhet av liknande.
   
 2. Flygbolagen har olika regler. T.ex. upplever jag SAS och Lufthansa som väldigt flexibla och generösa gällande närstående i egna lounger och med egna medlemmar. Däremot är British Airways kända för att vara hårda med enbart +1 och det finns ingen familjpolicy som Lufthansa och SK har.

  Om du talar om allianser skulle jag utgå från de regler som är officiella.

  Eftersom förmåner är personliga spelar det i praktiken ingen roll om du har status med alla bolag i en allians. Det är dina förmåner, ingen annans
   
 3. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tror absolut det skulle kunna fungera - eftersom de scannar ditt boardingpass och matchar det mot kortet finns en viss risk för att systemet känner av att detta boardingpass har redan kommit in i loungen. Det är inte säkert att den kontrollen sker i realtid utan kan komma ut på listor senare och i det fallet riskerar nog det kortutfärdande bolaget få en kommentar som de med stor sannolikhet kommer vidarebefordra till dig. Inte värt det skulle jag säga!
   
 4. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Att du har flera statuskort från samma allians spelar normalt sett ingen som helst roll. Du får använda ett kort för att få förmåner, punkt slut. Om någon sedan ser mellan fingrarna på olika sätt är helt omöjligt att förutse.
   
 5. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Lite OT men: United har en icke-officiell förmån (som tyvärr är påväg att försvinna i samband med nästa devaluering) där en Gold/Platinum/1K/Global Services som bokar en bonusresa med sina miles till en statuslös resenär, så får denne person utnyttja alla statusförmåner trots att hen saknar status. Det står UA*G på boardingkortet, och det ska inte ha varit något problem för folk att komma in på lounger, etc.
   
 6. Jag tror att information om gäst till loungen är inlagd på värdens (den som gästar in en annan) boardingkortet, i så fall kan man lösa det genom att ha två eller flera boardingkort för flygningar (i den alliansen man vill använda kortet för att gästa någon) från den flygplatsen samma dag.
   
  nota bene gillar detta.
 7. etnoy

  etnoy Medlem

  Frun kom upp i A3 gold innan mig och innan de nya reglerna kom, så i vårt sällskap om sex personer är det bara hon med loungetillgång. Vi som åker är familjen + respektive, men jag antar att det är lite för mycket att önska att alla kan trampa in i loungen, eller hur? Vi reser CPH-SFO-CPH med SK.
   
 8. Christian R

  Christian R DYKWIA

  Jeg ville nok sige at det var at presse den... 5 gæster er alligevel en del.

  Edit: Nu ser jeg det er CPH.. Haha good luck, no chance in hell you'll get in!

  5 Personer med Plusbillet og 2 Star Alliance guldkort blev næsten nægtet adgang til Gold-loungen - det var "kun fordi der er så tomt"...
   
 9. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Rubrik: "Hur många får kan man ta med sig in i loungen?"
  Vad svarar man på det ;-)
  *torr humor*
   
 10. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Som @Christian R skriver - no chance in hell. Hade hon haft EBG hade ni nog kommit in utan större problem, men som *A Gold är det bara att glömma.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×