Hur många Eurobonuspoäng tjänar jag?

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av agehall, 4 Juli 2013.

 1. squeezen

  squeezen Medlem

  Ort:
  Södra Sverige
  Land:
  Sverige Sverige
  Kan vara att det är codeshare och inte rena SAS rutter då funkar inte riktigt den visningen om poäng utan då får du kolla ben för ben. Sas benet i deras tabell och ev vidare bolag i deras tabell.

  skriver du ut de rutterna likt du gjort med prag ovan så är det lite lättare veta exakt vad som kan tänkas skilja.
   
  raffe gillar detta.
 2. Linmet

  Linmet Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tänker jag rätt om jag bör få 18 260 p för denna?

  upload_2020-4-21_22-22-34.png

  Bokas via United i class (P). Eller finns risk med annat utfall pga codeshare? Swiss, Lufthansa och United ger alla 100% med klass P enligt sas hemsida. Sista steget ser lite tveksamt ut. Påverkar det helheten?

  upload_2020-4-21_22-25-16.png

  upload_2020-4-21_22-25-39.png
   
 3. Thornado

  Thornado Medlem

  Troligtvis blir det där i närheten iaf.
  Första benet med Lufthansa blir 750 poäng om det mappas till P (fasta poängsummor för Lufthansa-flyg inom Europa). Eftersom de två sista benen (med Swiss) är codeshare så kan vi ju inte lova till 100% att du får bokningsklass P där också, men troligtvis blir det så. Sen så kommer poängen att avrundas upp till hela hundratal.
   
  Linmet gillar detta.
 4. Arv

  Arv Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Heldum fråga, men blev precis krediterad lite poäng för resor som inte blev an pga. Covid.

  Dock ser jag dem endast som Baspoäng, bör inte mina Extrapoäng fyllas på med lika mycket? Jag kanske är helt ute och cyklar.
   
 5. Tonton

  Tonton Medlem

  De leverera som statuspoäng, inte baspoäng eller extrapoäng.

  kort svar - nej, du kommer inte kunna använda poängen för något mer än att räkna den mot din status.
   
  Brandforce och Arv gillar detta.
 6. I fallet affärsklass inom den Nordatlantiska Joint Venture mellan Lufthansagruppen, Air Canada och United har jag loggat alla code-share senaste 3-4 år. Jag har haft ca 8-10 resor per år under tiden med code share runt 40-50%. Alla bolag i denna JV har bokningsklasser P, Z, D, C och J från högt till lågt. Jag har inga exempel där en affärsklassbokning i code share avviker mellan "marketing carrier" och "operating carrier". Notera att detta enbart gäller för affärsklass. Jag menar det är tillförlitligt i detta fall att anta UA "marketing carrier" P-klass = Swiss "operating carrier" P-klass.
   
  Bjjb, Linmet, Lounge Lizard och 4 andra gillar detta.
 7. Berglund

  Berglund Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Fantastiskt detaljerad spaning! Jag har med stort intresse följt när du rapporterat om det här tidigare - BC när det är som bäst! Hatten av för din noggrannhet och detaljkunskap!!!
   
 8. Linmet

  Linmet Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack och hatten av till er båda. Vilken kunskapsbank :).
   
 9. raffe

  raffe Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  OK, då har jag tre frågor om bokade resor (förutsatt att de nu blir av). Till slut kommer även jag fatta :)

  Fråga 1. Har en tur och retur med SAS Plus 25 okt - 2 nov: Arlanda - Frankfurt - Budapest, bokningsklass J på allt. På sidan https://www.sas.se/eurobonus/poangtabeller/ kollar jag då under rubrik "Område" > "Andra länder i Europa", sedan under rubrik "SAS Plus" > "1 500 (J, Y, S, B, P, A)".
  Då tror jag att jag kommer att få 4 x 1500 = 6000 poäng. Har jag fattat rätt då?

  Fråga 1,5. Med lite tur kommer vi sedan iväg på resan från Budapest till Puerto Rico, 3 pers business tur/retur ca 16000 kr tot med dealen som fanns här [Business class] Ungern - USA - t/r 7500-9000 kr (Skyteam) | BusinessClass.se forum | 500 000 inlägg om resor . Om inte så är positioneringsresan avbokningsbar, men hoppas... Eftersom det är KLM så blir det väl inga Eurobonuspoäng?

  Fråga 2. Min Eurobonus har Kvalificeringsperiod Jan 1, 2020 - Dec 31, 2020. Har en SAS Go Smart bokning den 30 dec Arlanda - Alicante. Sedan åker jag hem den 9 jan i klass Q. På ditvägen är det klass W, så 1000 poäng enligt sidan https://www.sas.se/eurobonus/poangtabeller/ under rubrik "Område" > "Andra länder i Europa", sedan under rubrik "SAS Go" > "1,000 (E, M, H, Q, W)". Men frågan är om dessa första 1000 poäng på ditresan räknas in under kvalificeringsperioden detta år, det vill säga kan jag garanterat räkna med dem, eller finns det någon "eftersläpning" typ att "när hela bokningen är genomför får man poäng" eller något sådant?
   
  Last edited: 26 April 2020
 10. Protein48

  Protein48 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  1.) Det beror på vem som utför själva flygningen. Är det SAS som biljetterat och även utför flygningen på ex. Arlanda - Fankfurt så får du 1500 poäng för den flighten men antar att det är Lufthansa som trafikerar Frankfurt - Budapest och då beror det på vad bokingsklassen mappas till. I Lufthansa Business har du klasser P, Z och J och kan således få 750, 1250 eller 2000 poäng beroende på vilken bokningsklass du får.

  1,5.) Nej, KLM tillhör annan allians = inga eurobonuspoäng.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×