Hur länge har Air France råd med strejker?

Diskussion i 'Air France & KLM, Flying Blue' startad av 011430121, 27 September 2014.

 1. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu har det strejkats i ca 14 dagar hos AF piloterna, om jag har förstått det hela så har man varit tvungen att ställa in ca 50% av trafiken. Enligt massmedia så kostar detta AF 10 miljoner € per dag.
  Man behöver nog inte vara Nobel pristagare i ekonomi för att förstå det ohållbara i detta.
  AF har haft "några" strejker under detta år. Detta gör ju att förtroendet för AF måste vara lågt hos frekventa resenärer.
  En liten undran, hur länge har AF/KLM råd med dessa strejker?
   
 2. Franco-Dutch airline group Air France-KLM reported a return to profit in 2013, after cutting costs and jobs. The firm made a 130m-euro (£110m) operating profit in 2013, up from an operating loss of 336m euros in 2012. But because of a tax-related write-down, net losses increased to 1.83bn euros from 1.22bn euros in 2012. BBC News - Air France-KLM back to operating profit in 2013

  Det är alltså troligt att de sista två veckorna har kostat mer än hela årsvinsten 2013. Utöver den direkta kostnaden kanske man ska räkna in långsiktiga kostnaden för att inte gå över till "low cost" modellen.
   
 3. Kricka

  Kricka Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, för att inte tala om förlorat förtroende hos kunderna. Det tar tar att få tillbaka..
   
 4. Andreas Q

  Andreas Q Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Älskar fransosernas strejkande. Oavsett vilken reform som skall göras i samhället så finns där en förlorare och nog skall de strejka då.

  Tror man är tvungen att se sanningen i vitögat. Verksamheten blöder pengar och har varit på konkursens brant med stora förluster och tvingats ta stora nedskrivningar på dåliga investeringar. Det är säkert inte kul att få försämrade villkor men tar de anställda sig en titt på hur det gått för personalen vid andra fd statliga flygbolag som lagt sig med näsan i värdret då de inte skurit tillräckligt med kostnader i tid då verkar omstruktureringen ganska ok.
   
 5. MarcusC

  MarcusC Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Vad som flera andra medier skrivit är att AFs piloter uppenbarligen vill strejka bort kunderna till andra aktörer som ju redan bidragit till dagens "situation" (Att AF måste spara / möta nya tider )

  Easy Jet / Ryanair liksom Emirates och Qatar, och även Turkish Airlines lär gnugga händerna.

  Nu är det ju inte bara AirFrance som har bekymmer , Lufthansas piloter har ju även de strejkat om än mer begränsat. Men som sagt på lång sikt strejkar ju piloterna bort sina/kollegornas jobb till andra som förvisso har sämre villkor.
   
 6. Air France/KLM

  Air France/KLM Företagsrepresentant

  Ort:
  Älvsjö
  Hej, Ledsen att jag inte har svarat tidigare här. Under strejk tiden ville inte företaget att vi skulle komentera något.
  samt att alla vi som kan boka/boka om o.s.v har varit tvugna att hjälpa till på nordens flygplatser för våra kunders skull. Högsta ekonomi chefen har besökt Sverige och Stockholms kontoret i veckan. Din undran var hur länge Air France har råd att strejka. Det fick vi inte reda på men att Air France hade råd att strejka dessa dagar, det hade vi råd med. Vi måste givetvis vinna tillbaka kunders förtroende och det kan ta tid men vi skall klara det. /Tina

   
 7. crazy voyager

  crazy voyager Medlem

  Hade på jobbet under strejken en dag en tyskreggad BAE146 som flög under air france callsign. Måste ju vara höjden av ironi när ett brittiskbyggt flygplan med tysk besättning flyger för frankrikes största bolag.

  Jag läste också en ganska intressant artikel för inte länge sedan där det stod att i Tyskland börjar allmänhetens åsikt om pilotstrejkerna vända. Man ser pilotyrket som välbetalt med goda villkor, och dom nya paket som föreslås är normalt fortfarande betydligt bättre än genomsnittet. Om man då (upplevt) regelbundet strejkar finns det risk att opinionen snart vänds emot arbetarna. Något som skulle göra strejkandet kontraproduktivt.
   
 8. Strejk i Frankrike igår igen.

  Fick höra av en bekant idag som jobbar inom Transdev (fd Veolia Transport) att deras VD Jean-Marc Janaillac slutar och börjar som VD på AirFranceKLM. Han har tydligen lyckats väldigt bra med sitt jobb på Transdev. Frågan är nu hur det går för AF? Kommer dom kunna göra en "SAS" och gå vidare eller blir konkurs?
   
  jerixon gillar detta.
 9. Air France/KLM

  Air France/KLM Företagsrepresentant

  Ort:
  Älvsjö
  Hej, Ja det ska bli kul med en ny chef :) För första gången på länge så går vi med plus siffror så det här ska nog lösa sig. Hoppas du får en trevlig helg. Mvh Tina Palitz
   
  palmen, Cristoffer Cedergren, olo och 1 annan gillar detta.
 10. jerixon

  jerixon Medlem

  Ort:
  Linköping
  Land:
  Sverige Sverige
  Välkommen tillbaks Tina =)

  Ingen strejk på CDG idag hoppas jag då jag ska flyga hem ikväll!

   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×