Hur kreditera One World poäng från en SAS bokning?

Diskussion i 'Oneworld' startad av fly4fun, 17 Oktober 2013.

 1. fly4fun

  fly4fun Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har bokat ARN-ORD-LAS-ORD-ARN på SAS hemsida och lagt in mitt Eurobonuskort i bokningen. Om jag förstått det hela rätt så kommer jag få Eurobonuspoäng för ARN-ORD-ARN.

  Men hur är det med sträckan ORD-LAS-ORD, jag hittade nått på forumet att dessa poäng inte går kreditera till Eurobonus, hur går jag till väga för att kreditera dom till t.ex. mitt American Airlines eller British Airways konto? Jag har loggat in på både American Airlines och British Airways och inte hittat något sätt att göra detta på. Jag har inget fysiska kort som jag kan visa upp i incheckning eller boarding, bara två medlemsnummer.

  American Airlines resan är i "First" så jag vill inte gå miste om poängen. Tips eller förslag mottages gärna.
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Retroregistrera till British Airways/American Airlines eller ta reda på ditt medlemsnummer och lägg till det i bokningen. Du kan, om inget annat funkar, troligen ringa SAS och få dem att lägga till det på American Airlines-flighterna.
   
 3. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Du kommer med största sannolikhet behöva checka in när du passerat tullen i ORD. Eventuellt incheckat baggage kommer vara märkt hela vägen till LAS men du behöver själv ta den genom tullen och lämna in den i American Airlines:s transferdisk som är precis utanför den (vänstra) utgången från tullen. Där finns det transferdiskar som kommer vilja skriva ut ett nytt boardingkort och där kan du uppge ditt American Airlines eller British Airways-nummer så lägger de in numret på American Airlines-segmenten.

  Spara boardingkorten tills du har poängen på kontot - de kan behövas vid en eventuell retroregistrering.

  Jag tror SAS kan strula till det om de försöker lägga till American Airlines-numret då risken är att de gör det på hela bokningen och därmed krånglar till intjäningen på longhaul.
   
 4. Paby

  Paby Medlem

  Du kan ringa till American Airlines Reservations så lägger dom in American Airlines/British Airways-numret i förväg på deras flighter. Ta fram bokningsreferensen för American Airlines-delen av din resa - den är enklast för dom att hitta rätt med.
   
 5. Paby

  Paby Medlem

  För vissa bokningar går det att fixa det själv på AAs hemsida också. Har inte lyckats klura ut vad det är som avgör om det funkar eller inte så det bästa är att prova.
  Logga in under My Trips på förstasidan på American Airlines.com med din bokningsreferens för American Airlines. Det går inte att använda bokningsreferensen för hela bokningen utan det måste vara referensen som avser American Airlines-segmenten.
   
 6. Storsteffe

  Storsteffe Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nu var det ett tag sen men jag tror att det absolut enklaste är att efterregistrera.
   
 7. fly4fun

  fly4fun Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för alla svar, jag ska försöka lägga in numret i ORD, och om det inte fungerar blir det efterregistrering.
   
 8. pep

  pep Medlem

  Efterregistrering er besværligt og usikkert. Selv om du ikke har det fysiske kort kan du i ORD ved indcheckning blot give dem en lap papir med dit OW (American Airlines?) nummer så de traster det ind på stedet. Jeg ville ikke lægge flere numre fra forskellige alliancer ind i samme bookning. Det kan gå galt
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×