Senaste nytt

Hur gå till väga för att boka Award biljetter från Stockholm med SAS Eurobonus

Dr. Miles

Expert
T ex
Sverige-Sydostasien-Australien
Sverige-Norra Asien-Australien
Sverige-Europa-Sydostasien-Australien

Jag vet inte om SAS EuroBonus routing regel om bonusresa mellan Europa och Oceaninen, men det är möjligt att flyga via USA.
Det är viktigt att komma ihåg att SAS EuroBonus tillåter inte stopover(transfer över 24 timmar) när man tar flyger med partnerflygbolag.
 

karho

Medlem
Hej en generell fråga gällande award biljetter inom star alliance, med EB-poäng. Har letat i forumet men inte hittat svar.

När släpps awardplatser vanligtvis? Är det olika från bolag till bolag inom star alliance? Har kikat runt med awardtravelr och hittar många fina F biljetter med avfärd inom en vecka från idag, men längre fram finns bara C och Y på samma flighter.
 

karho

Medlem
En annan fråga (möjligtvis OT), när det gäller uppgradering med EB-poäng, från Y till C eller C till F på en star alliance flygning:
är det awardbiljetter som måste finnas tillgängliga då, eller är det "vanliga" biljetter man uppgraderar till? Dvs är tillgången lika skral där eller räcker det att det finns en vanlig C/F kvar för försäljning så kan man uppgradera till den?
 

agehall

Medlem
Det måste finnas plats i rätt bokningsklass. Osäker på om alla kör med samma för uppgraderingar som för awards, men oavsett är det rätt skralt med tillgång normalt sett.
 

Ubbe

Medlem
Har du tur och beter dig bra vid incheckning så brukar det inte vara omöjligt att uppgradera även bonusbiljetter till högre klass. Har flera ggr lyckats med att uppgradera familjen från y till c mellan BKK och CPH. Första gången var barnen 4 och 6 år och då var de lite tveksamma pga barnens ålder men i gengäld drog de bara poäng för tre uppgraderingar i sista änden. En skärm var sönder och då valde de att inte ta poäng för den platsen. Min dotter 4 år sänkte sätet och drog ner flygplansmatskydden över ögonen och somnade direkt när seatbeltlampan slocknade.
Vaknade sedan 20 min innan landning så hon hann med ett toabesök innan lampan tändes igen.
Kommentaren från henne är nästan klassisk.. SAS flyger vi nästa gång också för det gick mycket fortare än eva..
Nästan i klass med grabbens (då ca tre år) som åkt flera ggr med oss GBG - Fredrikshamn ( Danmark ) och efter en resa Helsingborg - Helsingör ( Danmark ) utbrister " HELVETE vad fort den båten gick..."
 

A380*G

Medlem
Det måste finnas plats i rätt bokningsklass. Osäker på om alla kör med samma för uppgraderingar som för awards, men oavsett är det rätt skralt med tillgång normalt sett.

Det är olika på olika bolag. På LH måste O finnas för F upgrade/award. På LX däremot räcker det om A finns för att en F upgrade ska gå igenom, däremot måste O finnas för att en F award ska clearas.
 
Toppen