Hur funkar detta med bokningsklasser med flera flyg i samma resa?

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av mry, 5 Mars 2012.

 1. mry

  mry Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  Har funderat lite på hur bokningar går till och hur platstillgången är.

  Jag vill t.ex. åka LLA-ARN-BRU. Om jag vill ha det på samma biljett från SAS så måste såvitt jag har förstått samtliga biljetter vara i samma bokningsklass, t.ex. T.

  Men det faktum att det finns en biljetter LLA-ARN i klass T och en ARN-BRU i klass T verkar inte innebär att det måste finnas en biljett från LLA - ARN - BRU i bokningsklass T?

  Sen verkar ju olika bokningsklasser ha olika priser, men man kan inte ha olika priser förutom att olika bokningsklasser eller?
   
 2. Teoretiskt kan en och samma bokningsklass ha flera priser till samma destination.
  Det kan vara V klass för ett kampanjpris, V klass för ungdomsbiljett och V klass för vanlig biljett.

  Så vitt jag vet, SAS har inte "Married segments", men man vet aldrig. De kanske infört "enhancement" när de uppdaterade sitt bokningssystem nyligen. :p
   
 3. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  Jag är inte säker på att jag förstår ursprungsfrågan men som AHO säger kan en bokningsklass användas för flera olika priser. Priser kan också kombineras med varandra (med speciella regler) så när du säker en resa Luleå-Bryssel via Stockholm kan du på en enkelresa använda en eller två priser fastän du bara får en biljett.

  Married segments som innebär att tillgängligheten på ett flyg påverkar ett annat använder sig SAS definitivt av. ARN-CPH ger inte samma tillgänglighet som ARN-CPH-BKK.
   
 4. Jacob

  Jacob Medlem

  Generellt ja. Men det finns förstås undantag. Köper du exempelvis en första klass biljett med anslutningsflyg inom Europa (där första klass givetvis inte finns) kommer det av förståeliga skäl bli en blandning av bokningsklasser.

  Eftersom SAS kör med enkelbiljetter kan det hända att det finns någon avancerad bokningssida som sätter ihop två enkelbiljetter i en bokning, och då kan givetvis de olika enkelbiljetterna vara i olika bokningsklasser.

  Det finns ju en hierarki av bokningsklasser. De lägsta brukar vara K, L, T, W, medel Q, M, H och de högsta Y, B, S (och sedan business ovanpå det). Hela tanken är förstås att en högre bokningsklass också ska vara dyrare.

  Givetvis kan det finnas flera priser inom samma bokningsklass. Det kan vara annat som styr som förbokningskrav, antal nätter du behöver vara borta, routing etc. Så även om det finns tre olika biljetter i bokningsklass T och bokningsklass T är tillgänglig på dina flyg kanske du ändå inte kan boka eftersom du bokat försent, är borta för kort tid eller vill byta någonstans som biljetten inte tillåter.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×