Hotelltips i Rio de Janeiro?

Diskussion i 'Hotell' startad av Dreamliner, 22 Juli 2012.

 1. Någon som har erfarenhet och tips på hotell i Rio, flyg är bokat och jag är där 14-18/9?
  Restaurangtips mottages också tacksamt.
   
 2. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  Ska du dit i tjänsten eller på semester? Är det semester så är Arpoador eller Ipanema de områden man helst bor i. Då direkt vid vattnet. Copacabana är också OK.

  Nästan alla bättre hotell och internationella hotellkedjor ligger i Barra samt mellan Barra och Leblon, vilket ligger lite off sett ur turistaspekt, men oftast bra om man reser i tjänsten och ska till något av företagen på den sidan av stan.

  Restaurangtipset är såklart att besöka en bra churrascaria! :)

  Även om det såklart finns ett någorlunda hyfsat utbud så är maten i Rio kanske inget man skriver hem om...
   
 3. Tack Axl.
  Vi landar fredag em och turistar under helgen med underverks besök, mässbesök måndag/tisdag och hemresa tisdag kväll. Jag åker hellre lite längre taxi till mässan och bor bra nära Copacabana.
   
 4. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
 5. njohansson

  njohansson Medlem

  Söker du på Copacabana så bodde vi på Porto Bay (Hotel Porto Bay Rio Internacional in Copacabana - Rio de Janeiro - Brazil) i april, vi var fantastiskt nöjda ur alla aspekter så det kan jag rekommendera.

  Matmässigt är väl inte det man minns mest från Rio men om ni är där på helgen och vill uppleva Rios puls på riktigt så missa inte att gå på street party i Lapa och dricka Caipiroska :)

  Be safe (sunt förnuft går långt) och trevlig resa!
   
 6. Moco

  Moco Medlem

  Jag kan annars rekommendera Intercontinental i Rio. Mycket bra hotell på alla sätt och vis. Frukostbuffén är en höjdare. Det ligger visserligen inte vid Copacabana, men har alla bekvämligheter och dessutom strand "egen" strand.
   
 7. Mr Carter

  Mr Carter Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag bodde på samma hotel i Maj i år och instämmer med Alx, ingen lyx men med ett bra (turist)läge. Bodde där i två omgångar, ena gången i ett standard rum och andra gången i ett deluxe rum som kostade ca 20 EUR mer per natt vilket jag tycker det var värt. Vet inte vilken tid ni kommer till hotellet, men tänk på check in tiden som hotellet anger. Det var flera under min vistelse som kom på morgon/förmiddag som inte kunde checka in eftersom det inte fanns några rum lediga. När det gäller mat så ligger Porcao (churrascaria) bara några minuters gångväg från hotellet, receptionen hjälper till att boka bord om ni vill vara säkra på att få ett. Men se till att vara hungriga när ni går dit :) Undvik restaurangen som ligger på andra sidan gatan av hotellets egna.
   
 8. Då jag ska dit så är det mässa och helt fullt (eller skitdyrt) på alla kända kedjor. Litar på njohansson och är inbokad på PORTO BAY RIO INTERNACIONAL på Copacabana.
   
 9. njohansson

  njohansson Medlem

  Kul Dreamliner, jag tvivlar inte på att du kommer bli nöjd - hör gärna av dig hur det var sen!
  Poolen på taket är trevlig att hänga vid en stund med den utsikten du har därifrån, maten från poolbaren var inte fy skam heller.

  Trevlig resa!
   
 10. Jag ska höra av mig. Lovar att prova poolen och poolbaren. En annan fråga. Hur rekomenderar du att man ska ta sig till hotellet från flygplatsen?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×