Hotelltips i Berlin?

Diskussion i 'Hotell' startad av Simon, 26 Juli 2013.

 1. Simon

  Simon Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Sitter i ett oändligt varmt Berlin på ett fyrstjärnigt hotell som inte har luftkonditionering och inte kan erbjuda okej temperatur på rummet. Fick en rumsuppgradering på mailen en vecka innan avfärd, men på plats sa de att de inte ville ha folk där för att rummen är för varma. Rummet bokades för länge sen och är inte avbokningsbart och de verkar inte intresserad av att vi ska gå härifrån nöjda. Trist situation, och tänkte därför boka något finare sista nätterna för att ge humöret en uppgradering. Har tittat på Ritz Carlton, Hilton och Westin Grand, men kan någon rekommendera något? Gärna med frukost utöver det vanliga.
   
  Last edited: 26 Juli 2013
 2. Stefan62

  Stefan62 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Intercontinental är bra, men när jag är i Berlin är jag inte på hotellrummet...så då bor jag på Scandic Hotel Potzdamer Platz. Nytt och fräscht, men Scandic-standard!
   
 3. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Radisson Blu (Alexanderplatz). Värt ett besök i baren även om man inte bor där, klart något utöver det vanliga. Många rum har balkong med utsikt mot akvariet...

  Frukosten är också riktigt bra, snäppet över vad som är normalt för 5* men eftersom jag inte är en frukostmänniska vet jag vet ärligt talat inte vad som krävs för att nå "utöver det vanliga".
   
 4. Luft

  Luft Medlem

  Har bott på bland annat Pullman Berlin Schweizerhof och Soho House Berlin. Frukosten och spa:et på Pullman var riktigt bra, men jag föredrar Soho House, framförallt om man är lite yngre. Rummen på Soho House är riktigt fina och poolen på taket, gymmet och spa:et är fantastiskt.
   
 5. erhel

  erhel Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kan rekommendera Sofitel Gendarmenmarkt om man gillar Sofitelkedjan. Bra rum, fräscht och bra personal. Om man har status är uppgradering nästan garanterad. Jag hade bokat standardrum och fick svit istället.
   
  2 personer gillar detta.
 6. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Otroligt bra hotell, ja.
   
 7. Peter65

  Peter65 Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Är också Berlin. Håller med dig. Varmt så innei .......
  Är här ed MC och ska åka på söndag, prognosen säger 38... Blir nog en natt till.
  Vi bor på Mercure hotel Berlin an der Urania (ex Castor de Vine) bra hotell, har AC om man tar premium rum, förra året hade vi std-rum, jättevarmt. Nu betalar vi ca €130 med frukost.
  Lycka till i värmen :cool:
   
 8. Simon

  Simon Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hamnade till sist på Angleterre som låg nära, och glatt svarade ja på frågan om de hade AC. Vad de glömde berätta är att den inte klarar av att kyla rummen nu när det är så varmt. Ändå betydligt kyligare än de 35 grader vi hade på rummet igårnatt.
   
 9. Ozz

  Ozz Medlem

  Ort:
  Skara
  Land:
  Sverige Sverige
  Bor alltid på Berlin Berlin när jag är där på mässa varje år i oktober.
  Trevligt hotell med bra frukost.
   
 10. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Sitter nu och myser på Artotel Mitte. Uppgraderad till riktigt stort rum (med separat gästrum) och bra drag på AC:n, 21 grader på rummet. Utsikt åt två olika håll, inte illa för 43 € per natt...
  Ut vill man dock inte gå, speciellt inte om det är 37 grader imorgon som utlovat. Berlins kollektivtrafik är fantastisk på många sätt, men ventilationen är närmast obefintlig (och AC kan man bara glömma). Säkrast att stanna i baren.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×