Hotellförmåner vid bröllopsresa, födelsedag etc

Diskussion i 'Hotell' startad av Gus, 22 April 2014.

 1. Gus

  Gus Medlem

  Jag ska på bröllopsresa i slutet av sommaren och har vid de 8 olika hotellen jag ska bo på skrivit i bokningen "honeymoon". Nu undrar jag hur vanligt det är att man blir uppgraderad och/eller blir erbjudanden något extra på hotell, typ en flaska bubbel och jordgubbar, efter att man skrivit något i stil med "birthday" eller "honeymoon" vid bokningen.

  -Finns det någon hotellkedja eller hotell som extra uppmärksammar dessa högtider?
  -Vilket ställe har gjort mest "extra" för er? Det kan ju vara svårt att veta vad som är vad om man samtidigt har hög status på hotellet.
  -Har ni skrivit att ni firar något utan att ni egentligen gör det?

  Själv har jag skrivit "celebrating anniversary" några gånger. Jag har blivit uppgraderad till större rum två gånger, dock utan loungetillhörighet (hotell som inte tillhörde en kedja). På Shangri-Las två hotell i Muscat har jag på vardera fått en flaska bubbel. På Four Seasons Mumbai gjordes ett rosenbad till oss, och vi fick lite krims-krams presenter. Hilton Berlin gav oss chokladdoppade jordgubbar. Utöver detta har vi fått en chokladkaka på flera hotell. Undrar om den beställs från samma leverantör i hela världen, den smakar nämligen likadant på alla hotell tycker jag.
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag känner inte till att det finns någon kedja som har som policy att uppmärksamma speciella tillfällen, det är nog upp till varje enskilt hotell.
   
 3. simon_says91

  simon_says91 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har inte heller hört något om att de brukar stå i hotellens policy. Dock har jag upplevt vid tillfällen då jag nämnt att jag är på semester med flickvän och jag vill fixa till några grejer till min tjej på rummet. Då senast stod de utöver en flaska mousserande jag beställt (slapp betala för) en chokladask på rummet.

  Det är nog mer goodwill från hotellet om detta sker. Självklart hjälper det om man är en hög nivå på kundprogramet för hotellet men du ska ju inte förvänta dig något ändå.
   
 4. kexxcream

  kexxcream Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  För många år sedan på Grand Mercure Beijing Central så fick min dåvarande flickvän en tårta på hennes födelsedag.
   
 5. rvarttinen

  rvarttinen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Om du talar om för Constance Moofushi vid bokningen att ni firar något, t.ex. bröllopsdag (som vi gjorde) får ni en chokladtårta på bemärkelsedagen.
   
 6. Spersboda

  Spersboda Medlem

  Det enda jag hört är att en av de stora taxibolagen i Sthlm alltid bjuder på resan till BB. Men det är ju ett tag efter bröllopsresan
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×