Hotell i Abu Dhabi

Diskussion i 'Hotell' startad av Mr.T, 28 Maj 2014.

 1. Mr.T

  Mr.T Medlem

  Hej,

  Ska besöka Abu Dhabi i jul och kollar just nu på Shangri-La och Sofitel. Finns det någon med erfarenheter av dessa hotell? Verkar som Sofitel är lite mer business hotell, men läget verkar riktigt bra. Ska ditt med familjen så det ska inte vara allt för business inriktat hotell. Kom gärna med andra förslag om ni har några!

  Tacksam för all hjälp! :)
   
 2. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
 3. Igorius

  Igorius Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
 4. Sofitel är trevligt men allt i Abu Dhabi är i regel ganska corporate. Jag brukar ofta bo på Sofitel och det är ett trevligt hotell (bra executive floor, trevlig personal), men t.ex poolutrymmet är litet och skymt av byggnaderna vilket betyder att det är dåliga soltimmar (imho). Det är mer eller mindre ett businesshotell och om du letar efter en bra familjesemester skulle jag kolla på annat hotell - eller ta det säkrare kortet och köra på Dubai. Abu Dhabi är fortfarande UAEs företagsstad och är i stort sett skapat för affärer (men försöker nu såklart matcha turistattraktionerna mot Dubai).
   
  1 person likes this.
 5. Mr.T

  Mr.T Medlem

  Planen är att köra 3 nätter inne i Abu Dhabi, sedan 5 nätter på Park Hyatt Saadiyat Island och sedan avsluta med 3 nätter i Dubai över nyår.
  Det var det som jag oroade mig över med Sofitel, tror det lutar mer åt Shangri-La då dom har ett stort poolområde samt en privatstrand.
   
 6. Aurora

  Aurora Guest

  Jeg og min samboer bodde på Sofitel i Desember, jeg synes det var helt fantastisk. Hyggelig personale, flott rom med genial romløsning. Men vi prøvde det ikke som "solferie"-lokalitet, men som storbyferie-lokalitet :) Så hvordan pool'en eller solsengene ser ut vet jeg ikke, men ellers er det top notch. Veldig veldig god thai-restaurant i 5 eller 6 etasje, som også leverer billig mat rett på rommet :)
   
 7. ulagun

  ulagun Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Emirates Palace är en upplevelse.
  Dyrt men värt priset att ha bott där några nätter.
  Fördelen är att de har en wing för familjer samt en för övriga. Ligger perfekt med lång privat strand mitt inne i stan.
   
 8. Mr.T

  Mr.T Medlem

  Jag har kollat på Emirate Palace, men då det är väldigt dyrt jämfört med Shangri-La, deras basrum kostar mer än sviterna på Shangri-La, samt att vi skulle behöva 3 rum gör att det tyvärr inte funkar. Men ska absolut gå ditt och ta en drink alternativt äta middag.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×