Hotell Göteborg

Diskussion i 'Hotell' startad av Golfkillen, 21 September 2015.

 1. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Eftersom det blivit lite väl mycket Golfkillen det senaste året så hade jag tänkt göra något åt det. Ett delmål är Göteborgsvarvet 2016. Min fråga är då, var skall man bo? Vi vill ha ett schysst hotell, med grym frukost. Helst med gångavstånd till slottskogsvallen där starten är, och om inte nära kollektivtrafik som kan ta oss dit. Vi reser denna gång utan barn. Har kollat på Radisson Blue Riverside, bra eller dåligt? Är Avalon betydligt bättre?
   
 2. Håkan Eriksson

  Håkan Eriksson Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Som boende i Göteborg har jag inte bott på så många hotell här i stan. Men jag måste säga att jag gillar Radisson Blue Riverside. Tycker det är fint och bra rum. Det ligger i ett bra område med trevlig utsikt. Så det rekommenderas helt klart.
   
  Golfkillen gillar detta.
 3. Jag tycker Radisson Riverside är toppen. Fräscht, inte dyrt, bra utsikt, ok spa och trevlig takterrass. Det går färja direkt eller så tar man direktbuss från centralen som tar fem minuter. Bil fungerar förstås också bra.

  Jag bodde nyligen på First Hotel G som ligger ovanpå centralen. Väldigt fräscht, inte dyrt, trevligt bemötande och mycket bra läge. Många bra restauranger i närheten.

  Om du vill lyxa till det med frugan så är väl Upper House i Gothia Towers ett bra alternativ. Jag har inte provat det själv men har fått det rekommenderat från flera håll. Härliga rum och om man bokar i förväg är det inte speciellt dyrt. Skönt med en bra spa efter/före tävling.....
   
  Golfkillen gillar detta.
 4. Andreas Palmgren

  Andreas Palmgren Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det beror lite på vad för hotell ni vill ha,

  Boutique hotell: Pigalle eller Bellora båda ägs av ESS hotell. Pigalle ligger vid centralen/nordstan medans Bellora ligger på avenyn, båda brukar ha en bra prisbild. Sedan har ni Dorsia, kan rekommendera detta starkt även fast det kostar, men kan vara en av de bästa hotellupplevelserna som man kan få tag på i Göteborg om ni inte bor där fira loppet med en middag i deras restaurang på kvällen.

  Gothia Towers är ett säkert kort finns bra kommunikation utanför.
   
  Golfkillen gillar detta.
 5. olo

  olo Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Riverside kan vara ett av de sämre alternativen om det är Göteborgsvarvet som är målet. Utanför hotellet har löparna sprungit halva sträckan, så dels långt ifrån och det kan vara ganska struligt att ta sig till Slottsskogen därifrån.
  Det finns en shuttle-bussar som det är klokt att hålla sig till, en utgår från Korsvägen. Utifrån borde Gothia var ett smidigt alternativ.
   
 6. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Jo, Gothia är ju det "officiella" hotellet. Det betyder att där kommer bo en massa löpardårar... Går inga spårvagnar / bussar från Riverside?
   
 7. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Bra tips. Skall kolla upp dessa
   
 8. David

  David Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Det jag kan komma på som ligger med gångavstånd (om 2,5km räknas som det efter ett Göteborgsvarv) och håller hygglig klass är Novotel nere i Klippan. Det har även bra kommunikationer med buss/spårvagn/färja till stan även om hotellet inte ligger speciellt centralt.
   
  olo gillar detta.
 9. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Uppe house kostar 4000 per natt så det går bort. Jag har hört talas om G, får kolla upp det lite mer.
   
 10. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Har kollat lite mer, och inser att Radisson ligger på fel sida. Synd eftersom många verkar tycka det är bra (och att det har ett bra pris). Som @olo skrev så finns där shuttle bussar, och en går från korsvägen. Då borde väl Elite Park Avenue vara ok att bo på? Hur är detta hotell? Det enda jag vet är att Lundell brukar / brukade bo där...
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×