Hotel i Belgrad - läge?

Diskussion i 'Hotell' startad av Snosken, 20 Januari 2013.

 1. Snosken

  Snosken Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag och några vänner planerar att fira påsken i Belgrad i år.
  Vi har tänkt bo på Tulip Inn Putnik (ej huggt i sten iofs), men jag undrar om nån med bättre kännedom
  om Belgrad vet om detta är ett bra läge, eller om man ska försöka bo i nån annan del av stan?

  Tulip Inn Putnik Belgrade - Tulip Inn Putnik Belgrade
   
  1 person likes this.
 2. Jojo

  Jojo Medlem

  Ort:
  Norge
  Land:
  Norge Norge
  Området runt Hotel Moscow är så centralt man kan komma. Gammalt klassiskt hotell med en hel del nyrenoverade rum. Känner inte till området runt Tulip Inn men säkert 10-15 min taxi till absoluta centrum.
  Kolla gärna in Square Nine. Belgrads i absolut bästa hotell med riktigt bra F&B. Ligger dessutom bra i statskärnan..
   
 3. Kebalibre

  Kebalibre Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Håller med Jojo. Området på andra sidan floden (tex vid Hotel Moscow) är helt klart att föredra.
   
 4. Det är inget fel på dett Tulip hotell som ägs av ryssqar. Aningen små rum, men fräscht..samt mycket låga priser. Precis som någon redan skrivit ligger det i Zemun i norra delen av huvudstaden utmed nära Donau. Så det beror på vad du skall göra...vill du ha nära till just Zemuns flod-promenad med några av de bästa fiskrestaurangerna som Saran (bästa fiskrestaurangen), Reka (håll i gång:) eller något annat norr om stan är detta att föredra. Taxi är emellertid billigt (åk med Pink eller Lux som har bra bilar).

  Men det finns en uppsjö bra hotell i yttersta centrala gamla Belgrad numera, (över floden). Förutom Square Nine (på Forbes lista) så har Falkenstainer just öppnat ett nytt stort konferanshotell i Nya Belgrad. Flera mellanklass hotell har jag själv bott på med gångavstånd till allt centralt...ex Park, Balkan eller Excelsior. Här har du allt...men betalar bara lite mer en vad man kan vänta sig i Serbien som annars är otroligt prisvärt...det Nya Berlin som många säger...

  Lycka Till!
   
 5. JanneB

  JanneB Medlem

  Ort:
  LPI, PMI
  Land:
  Sverige Sverige
  Om du är intresserad av att resa i tiden rekommenderas hotel Continental. Underbar öststatskänsla. Undvik frukosten dock!
   
 6. Snosken

  Snosken Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för alla tips, ska kolla på dessa förslag så får vi se vad det blir :)
  Har nu även kollat in en Juniorsvit på In Hotel som vi fick bra pris på.
   
 7. Ja, Hotell IN ligger precis vid den stora Arenan där Eurovision avgjordes och som Charlotte Perelli bodde på när hon framförde Hero-låten. Precis bredvid ligger kändistäta världs-ettan i tennis Novak Djokovics grymt bra restaurang...väl värd ett besök om man gillar lite Posh-Living.... annars finns det otroligt många andra bra restauranger och grymt bra inhemsk vin till (för oss svenskar) låga priser.

  Här är några snabba tips...

  De statliga vinföretagen som RUbin kan man hoppa över eller möjligtvis dricka rosen som är grymt prisvärd och helt ok. På en av Belgrads bästa restauranger Fabriken för smak (Fabrika Ukusa) kan man få in en liter karaff av detta för ringa 60:-. Det är annars de privata investerarna som har gjort att den serbiska vinmarknaden formligen exploderat.

  Det kanske mest intressanta (besöker dem regelbundet) är det 100% svenskägda Dolina som ligger i byn Bacina nära Varavarin. det är några svenska investerare från Skåne som gått in och med liten gård gjort ett sensationellt bra vin, (rött samt rose). det röda lagras ett år på ekfat. Detta finns för övrigt i Systembolagets beställningssortiment. Eftersom regionen kring staden Nis har goda förutsättningar för jakt så passar deras vin sjukt bra till allt viltkött samt kanske ännu bättre till helstekt lamm eller får. Deras vin serveras på flera av Belgrads bästa och orginella ställen så som Tribeca (Kralja Petra gatan) eller Srpska Kafana (bredvid Atelje 212), Dva Jelena (Skadarlija) mfl.

  Av Serbiens bästa viner som håller hög internationell standard (inte bara Dolina-Bacina) måste man nämna Kovacevic (Fruska Gora-Irig) samt även Zivanovic vars museum för vin och honung man bara måste se i staden Sremski Karlovci. Deras vita viner är i klass med Chablis men för halva priset om man köper dem i de lokala butikerna. Ett av de mest kända vinhusen kommer från centrala Serbien Aleksandrovic TRIUMF finns i både rött och vitt (Chardonnay) samt otroligt nog som "Champagne". Detta föll ialla fall mig i smaken och de lätta mineral och grönt äpple tonerna är helt underbara.

  I staden Valjevo gör Miljan Jelic fantastiska vita viner. Hans Chardonnay på ekfat är den som säljer slut snabbast på olika fiskrestauranger överallt i Serbien, (ex Saran, Reka i Zemun).
  Dessa är dock svårare att få tag i. Lyckligtvis finns ett brett sortiment av allt från getost, Zlatiborskinkor samt vin i tax-free butiken på flygplatsen. Det är dock billigare att köpa innan man åker till flyget.

  Några artiklar att läsa på flyget...:
  Belgrad
  Weekend i Belgrad | Weekendresor | SvD

  Och glöm ej att kolla på dessa om kultur, mat och vin......

  SOULFOOD Serbia (12 min) - YouTube

  eller denna

  BELGRAD & SERBIENFILM - YouTube
   
  2 personer gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×