Hoppa av vid mellanlandning

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av hampe_1, 10 Mars 2015.

 1. hampe_1

  hampe_1 Medlem

  Ort:
  Helsingborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej.

  Har varit en flitig läsare av forumet nu under en tid, har verkligen fastnat för att samla poäng osv., men detta blir mitt första inlägg så hoppas jag inte gör bort mig nu. Har försökt söka men jag tycker mig inte hitta ett svar på min fråga. Nu till frågan. Går det att hoppa av rutten vid en mellanlandning om man reser endast med handbaggage? I mitt fall vill jag resa TXL - CPH med SAS men tyckte priset var ganska högt. Då hittade jag en resa TXL - LHR med mellanlandning CPH som var 30% billigare. Så kan jag hoppa av i CPH?

  Tack på förhand!

  Hampus
   
 2. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Detta kallas Hidden City ticketing. Du kan hitta en hel del om det här. Svaret är att det går, men du bryter mot reglerna för biljetten, så i teorin kan de kräva dig på pengar i efterhand. Tror inte någon någonsin blivit tvungen att pynta någon gång dock. United och Orbitz stämmer en snubbe i USA nu dock för att han driver en site som letar reda på denna typ av biljetter. Du kan googla på det och hitta en hel del.
   
 3. ACervin

  ACervin Medlem

  Ort:
  Brisbane
  Land:
  Sverige Sverige
  Appen heter Skiplagged
   
 4. Viktigt är att det är en enkelbiljett du reser på annars makuleras resten av biljetten.
   
  ACervin gillar detta.
 5. NotRyan

  NotRyan Medlem

  Inte med SAS inom Europa, men generellt så finns den risken...
   
 6. Bryant

  Bryant Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Om man inte flyger Ryanair:

  Flygändringar & återbetalningar
  Kan jag avboka innan resan påbörjats, och måste jag meddela ryanair om jag inte ska resa?

  Alla flygresor med Ryanair kan ändras men inte avbokas. Passagerare behöver därför inte meddela oss om de inte kommer till bokad flygresa. Passagerare som inte utnyttjar sin utresa kan ändå utnyttja återresan. Under Hantera min bokning på Ryanairs webbplats går det att ändra datum/tid/rutt för resan upp till fyra timmar innan avgång enligt tidtabell. Namnändringar kan göras fram till fyra timmar före ordinarie avgångstid enligt tidtabell. Inga ändringar kan dock göras efter att en passagerare har checkat in. Inga avgifter återbetalas om en bokad flygresa inte utnyttjas. Däremot kan du, inom en månad från datumet för den ursprungliga flygresan, skriftligen ansöka om att få tillbaka den statliga skatt som betalats. Vid sådana återbetalningar debiteras dock en administrativ avgift på 20 euro (eller motsvarande) per person. Om beloppet som ska återbetalas är mindre än den administrativa avgiften görs ingen återbetalning.
   
  Jakob Österberg gillar detta.
 7. Jakob Österberg

  Jakob Österberg Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Kors i taket! En sak som faktiskt Ryanair är bättre på än de flesta övriga flygbolag. Inte för att jag någonsin skulle flyga med dem, men ändå :)
   
  Smuffe och Bryant gillar detta.
 8. Även om returbiljetten inte makuleras kan @hampe_1 inte flyga från Köpenhamn till Berlin på hemresan med en biljett Berlin-Köpenhamn-London t/r.
   
 9. NotRyan

  NotRyan Medlem

  Det är också sant... :)
   
 10. Jakob Österberg

  Jakob Österberg Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Förutsatt att han inte köper två enkelbiljetter då, men då är förmodligen priset ett annat. I övrigt går det utmärkt i praktiken att skippa sista flighten, jag har gjort det själv några gånger när jag tyckt att priset på första flighten varit oförskämt högt...
   
  hampe_1 gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×