Hjalp med att maximera resa med avios och 2-4-1

Diskussion i 'British Airways, Executive Club' startad av trekker, 21 September 2013.

 1. trekker

  trekker Medlem

  Hej

  Jag brukar egentligen aka SAS (EBG) men har samlat en massa AVIOS med mitt kreditkort, 210000 just nu. Jag har ocksa précis fatt en 2-4-1 voucher. Jag funderar nu hur man bast kan utnyttja allt detta, normalt brukar jag alltid leta reda pa basta dealen osv sjalv, men pa detta forumet vet jag att det finns folk som ar ruskigt bra pa just detta.

  Jag bor I Manchester I England och enda British Airways forbindelsen har ar till Heathrow, sa resan maste starta MAN - LHR. Jag ar ute efter att resa med min fru och mina 2 barn. Malet ar en 2 veckors semester nagonstans varmt och barnvanligt - troligen forsta 2 veckorna I December.

  Min fraga ar, hur maximerar man detta pa basta vis? Ett alternative ar ju att inte anvanda 2-4-1 och kopa 4 ekonomibiljetter och anvanda alla AVIOS for uppgradering? Jag vill garna betala sa lite skatter som mojligt, t ex en t/r resa till Miami skulle kosta £800 I skatter per person och det ar inte bra for en "gratis" resa.

  Tacksam for ideer och hjalp.
   
  1 person likes this.
 2. doc

  doc Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är jättedålig valuta att försöka uppgradera ekonomibiljetter med Avios. Det är nämligen enbart de högsta och dyraste bokningsklasserna som är uppgraderingsbara. Bäst valuta vad gäller uppgradering får du om du uppgraderar från WT+ till CW (business). Hur gamla är dina barn? En bra utgångspunkt är att titta på kartan på avios.com för att se tillgänglighet i december, antal platser i klasser med mera. December kan dock bli knepigt.

  Plan or book flights | Try out our Avios Zone Map | Avios
   
 3. Homer

  Homer Medlem

 4. trekker

  trekker Medlem

  Hej, nej jag skulle forstas tillagt att jag ar bosatt I UK och har vouchern from British Airways's Amex kort.
   
 5. trekker

  trekker Medlem

  Barnen ar 4 ar (tvillingar) sa destinationen maste vara av bra standard, har funderat pa Australien eller USA men ar open for det mesta. Om jag inte hittar nagot for December far det bli senare i vinter eller mot varen.
   
 6. trekker

  trekker Medlem

  Kollade lite I helgen och kan det vaerkligen stamma att AVIOS ar I princip vardelosa? Att boka 4 t/r for hela familjen mellan Manchester till Miami via LHR kostar £2200 I Ekonomi och om jag skulle anvanda AVIOS for samma resa gar det pa £1500 + 200000 AVIOS...... 200000 AVIOS skulle isafall bara vara varda £700......
   
 7. Bonden

  Bonden Medlem

  Ort:
  AGH
  Land:
  Sverige Sverige
  Att ta ut Avios/poäng/miles är nästan alltid en väldigt dålig affär!
  Gör samma uträckning med Business eller First så får du ett helt annat värde :)

  //Bonden
   
 8. trekker

  trekker Medlem

  Jag har forsokt detta men att hitta reward flights med British Airways och speciellt I Business/First verkar I stort sett inte mojligt, det ar svart nog att hitta en ekonomi.
   
 9. Bonden

  Bonden Medlem

  Ort:
  AGH
  Land:
  Sverige Sverige
  Florida i December är väldigt populärt...
  Man måste vara ute i bra tid för knipa en bra biljett då.
  Funkar Dubai?
  Verkar ha ok tillgång på reward biljetter!
   
 10. Att hitta 4 platser är rätt svårt på alla flygbolag med poäng/miles/Avios. Att använda poäng alls till ekonomi är dålig valuta som du upptäcker. Sedan att använda detta på en av dom svåraste rutterna (LHR-MIA) och eventuellt i högsäsong nästan omöjligt :)

  När det gäller Avios så hittar du hyfsat tillgång till New York (EWR/JFK), Boston (BOS), Montreal (YUL) och Washington (IAD). Ett tips skulle is så fall vara att åka i Club World och köpa till billiga inrikesflyg i USA. Oavsett kommer detta nog kosta dig £2 000 - £2 500, mycket på grund av APD från UK på nästan £150 per biljett.

  T.ex. finns det 4 plaster till Club World till YUL nästan varje dag i december. Atlanta (ATL) är också öppen vissa dagar, och resa ATL-MIA med American Airlines är enkelt.

  Använd American Airlines.com som verktyg så hittar du nog platser, sedan ring BAEC. Sök från LHR till större flygplatser på Östkusten. Jag har hittat 4 platser varje dag fram och tillbaka i Club World till Östkusten under 2 första veckorna i december. Lycka till!
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×