Hjälp oss till en oförglömlig flight

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Shulle, 21 Mars 2019.

 1. Delayed

  Delayed Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Och när man frågar kassapersonalen om det går att "blippa" så säger de tvärsäkert JA! och när man provar fungerar det naturligtvis fortfarande inte. När man då frågar om det verkligen ska gå att blippa Amex så händer endera av två saker. Antingen möts man av en fågelholksblick eller också ett nytt tvärsäkert JA!, vi tar naturligtvis både Visa och Mastercard... :mad:
   
  CoooC gillar detta.
 2. Kimmen00

  Kimmen00 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Varför inte alltid köra med chippet.. tar 1 sek längre men man slipper strulet med att blipp ej funkar? :)
   
  mackan33 gillar detta.
 3. molntankar

  molntankar Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Mycket intressant och kul tråd att läsa!

  Som några har nämnt så kan man öka sin Amex-spendering genom exempelvis Billhop.

  Och om vi leker med tanken att hela spenderingen om 150 000 kronor blir på Billhop så blir det till en kostnad av 3750 kronor (Billhop gör ett påslag på 2,5% av räkningens belopp).

  Så: om ni ser till att en blir värvad till SAS Amex Elite, som kostar 4000 kronor per år kan ni "köpa" en 2-4-1 voucher för maximalt 4000 + 3750 kronor, dvs 7750 kronor. Om ni nu skulle lyckas samla ihop 100k poäng blir värdet direkt 200k poäng = business med SAS till USA t/r för två personer.

  Troligen skulle inte hela spenderingen hamna på Billhop heller, vilket gör att "kostnaden blir lägre". Men sen är det ju också som många här skriver: bonusresor är en chansning; det är inte säkert att det finns två platser i Business precis de dagar som ni vill flyga -- och ju närmare ni kommer de datumen desto svårare blir det.

  --
  En annan grej som jag tänkte på när jag läste tråden var att ni ska betala 42 000 kronor för boende någonstans (om jag inte missförstod), jag vill bara i sammanhanget poängtera att just nu kan man köpa SAS Business CPH - SFO för två personer t/r för 52842 SEK, eller CPH - LAX för två personer t/r för 47310 SEK på precis de datum som ni önskar.

  CPH - SFO skulle dessutom som en bonus generera 9000 (p1) + 9000 (p2) + 9000 (p1 retur) + 9000 (p2 retur) i influgna poäng. Har man dessutom köpt resan med Amex på SAS webbsida får man ytterligare cirka 15 800 poäng, alltså 51 800 poäng insamlat. CPH - LAX skulle generera cirka 54 000 poäng med samma matematik.
   
  inka och danielhog gillar detta.
 4. Delayed

  Delayed Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  I sak har du rätt men jag ser det som att min "civila olydnad" möjligen påskyndar införandeprocessen av amexblipp något lite infinitesimalt. :)
   
  Jane Insane och banditan gillar detta.
 5. banditan

  banditan Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Haha tänker precis likadant.
  Trots att jag *vet* att blipp inte funkar på Butik XY så frågar jag alltid...droppen som urholkar stenen är min förhoppning....
   
  Lounge Lizard gillar detta.
 6. Kimmen00

  Kimmen00 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Haha drygt..:D:D
   
 7. Kimmen00

  Kimmen00 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Går snabbt att skramla ihop poäng.. Se till att bli rekryterad (så man får 12500 på premium alt 18k på elite). Sen rekryterar man sin bättre hälft och vips har man ju 12.5*2 till. Bara där är man nästan halvvägs till 100k..
   
 8. Shulle

  Shulle Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Som svar på den första delen av ditt inlägg:
  Ja, jag har tittat på priserna på business-biljetterna och det är ju inga jätteorimliga priser. Därför vill jag också be om ursäkt om jag vilselett er lite.
  Ja, det hade varit som pricken över i:et om vi kunde få till en Business-tur innan vi la reseskorna på hyllan (TEMPORÄRT!).
  Men det är inte så viktigt att jag är villig att betala 7-10k mer för en enkeltur per person.
  Därför har jag med hjälp av er också fått uppfattningen att det med relativt små medel går att uppnå 100k poäng inom tidsramen.
  Eftersom resandet tar en paus kommer också hittills intjänade poäng (70k) gå till spillo, så jag såg väl det som en möjlighet att avsluta fint och samtidigt få värde för alla poängen man samlat in.
  Mitt scenario är att jag hoppas på att det finns businessplatser kvar på de biljetter jag bokat. Och sen budar jag med allt jag har, som förhoppningsvis är minst 50k/biljett. Går det hem så gör det det, annars så får man se fram emot 2 härliga veckor i Kalifornien. Det kommer således inte bli någon enorm besvikelse som förstör min semester om det inte går hem.

  Svar på andra delen:
  Vi handlar oftast på Willys då det ligger på vägen hem och senast igår försökte jag med Amex-kortet och det gick inte. Andra kortköp är väl restauranger och bensin. Restauranger har jag varit med om många som inte tar amex tyvärr. Men jag får väl försöka lite mer helt enkelt.

  Vill minnas att jag försökte på en obemannad preem-mack. Men det kanske jag drömt. Verkar ju som att man ska kunna "trippeltjäna" på preem, så det är nog jag som har fel här. Ska registrera mitt amex hos preem så fort de är färdiga med sitt "underhåll". Läste att man kunde/skulle dra sitt eurobonuskort innan man betalade. Hade jag ingen aning om!

  Tack för utförligt inlägg och tips. Det är nämligen så att i och med att vår "sista" resa ligger kring de datumen så kommer en 2-4-1 voucher vara "värdelös" för oss. Då vi inte kommer kunna boka poäng-biljetter de datumen. Och att vi inte åker på ett tag efter denna resa.
  42k för boende är rätt uppfattat dock är det delat på 2 par/4 pers och airbnb/hotell i 22 nätter.
  "Tweakade" jag lite på datumen kunde jag få tag i t/r biljetter CPH-SFO för ca 6300 kr/person. En skillnad på 40 tusen för att flyga business är tyvärr lite för mycket för mig. Som jag nämnt ovan i samma inlägg så har jag kanske vilselett er med att detta är viktigare än livet självt.
  Det hade varit underbart att få avsluta så, men det är inte hela världen om det inte går.

  ----
  Ni får gärna fortsätta skriva (jag läser varje dag) och jag kommer att följa forumet för att tjäna in extrapoäng för att nå så många poäng som möjligt.
  Ni kommer antagligen få stå ut med fler frågor också.
  Men min plan nu är i alla fall att boka 2 "billiga" SAS-Go biljetter. Helst väntar jag till sommaren, tror ni att det blir mycket dyrare?
  Och sen med poäng förhoppningsvis genom plusgrade eller vid check-in uppgradera oss till Business.
  Och går det inte igenom så får jag lista ut hur man kan använda poängen innan de går till spillo :)
   
  molntankar och Lounge Lizard gillar detta.
 9. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det har ryktats lite att alla Willys ska ta Amex inom en väldigt snar framtid. Huruvida det stämmer eller inte låter jag vara osagt men vet att många efterfrågar det.
   
  Shulle och Dreamliner gillar detta.
 10. molntankar

  molntankar Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  OK! Med på noterna.

  Om jag får stämma in i ett förslag, som jag tror redan inkommit, så skulle jag nog då försöka satsa på en "gyllene medelväg": boka SAS CPH-LAX i SAS Plus. Det behöver inte vara allt för dyrt (kollar jag era exakta datum CPH-LAX just nu får man det för 12900 t/r per person), och SAS Plus är faktiskt rätt schysst kan jag tycka!

  Sen gör ni, precis som du skriver (och precis som du fått tips om): budar på plusgrade. Här lägger ni in alla poäng ni har för att buda på en uppgradering från Plus till Business. Ni kommer i god tid (oftast i god tid?) få svar på om ni fått igenom ert bud. Och -- precis som du och andra skriver -- om det inte går igenom; försök köpa uppgradering med poäng direkt på flygplatsen. Dessutom budar ni från Plus till Business, vilket torde vara bättre än att buda från Go till Business.

  Skulle ni inte få igenom en uppgradering så får ni ändå flyga i SAS Plus, och så får ni er trevliga resa till Kalifornien. Det blir lite win oavsett vad som sker; då kan ni gott och väl se fram emot en resa till Kalifornien i SAS Plus (vilket blir "ett närmare underbart avslut"), med chans på Business (det "underbara avslutet"). Bra grej!

  Lycka till med planeringen inför allt detta, jag tror vi är några här som är nyfikna på hur det hela kommer att gå... :)
   
  kander, danielhog, Shulle och 1 annan gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×