Hjälp mig välja kort. Ny arbetsgivare

Diskussion i 'Kreditkort' startad av Andreas Q, 2 Oktober 2014.

 1. Andreas Q

  Andreas Q Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  I dagsläget jobbar jag halvtid i ett landsting på en fast tjänst och halvtid som hyrpersonal i ett annat. Det andra landstinget har nu bytt till socialistisk majoritet och första policybeslutet var att göra sig av med all hyrpersonal. Givetvis fungerar det betydligt bättre i teorin än i praktiken då behovet av hyrpersonal knappast upphör över en natt utan nu skall landstinget istället försöka få all hyrpersonal att skriva på ett anställningskontrakt.

  Så jag fick ett kontraktsförslag där jag behåller lön och förmåner samt kort uppsägningstid om jag vill sluta men med ett aber. Alla mina resor måste bokas via landstingets resebyrå (VIA Travel) och jag får inte använda mitt privata bonuskort utan skall skaffa mig ett bonuskort separat för jobbresor där bonusresorna skall göras i tjänsten.

  I dagsläget klarar jag att uppnå EBG tack vare både privat och jobbresande så försvinner jobbresorna till ett separat kort ser jag snart att det blir två silverkort istället. 90% av mitt resande är inrikes i Sverige, resterande är 5 weekends inom Europa med Star Alliance och 1 long-haul årligen.

  Det jag är ute efter är att försöka behålla guld inom Star Alliance för att få använda fast track och lounge vid inrikesresorna. Att det blir färre bonusresor får jag leva med.....

  Så vilken kombination av kort kan hjälpa mig?
   
 2. Delayed

  Delayed Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tvivlar starkt på att reglerna för eurobonus överhuvudtaget tillåter två kort/konton för en person.
   
  nilsson och agehall gillar detta.
 3. Andreas Q

  Andreas Q Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det har jag faktiskt inte ens reflekterat över. Som jag förstått det så är det vanligt för offentliganställda att inte få lov att ha bonuskort där man tar poängen privat och många borde väl vilja ha ett bonuskort för sina privatresor. Men desto större anledning att skaffa ett annat bonuskort för jobbresorna. Vilket *A kort ger snabbast Gold vid inrikes i Sverige? Finns det öht *A program som ger nämnvärt med poäng inrikes?
   
 4. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Du får ha samma bonuskort, men du måste hålla reda på vilka poäng som är intjänade via din arbetsgivare och inte utnyttja dem privat.
   
 5. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är ju ganska uselt avtal som inte ens är möjligt att ordna. Finns inget bonusprogram som jag känner till som tillåter två konton. Detta har diskuterats en hel del förrut här.
   
 6. Andreas Q

  Andreas Q Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det står tyvärr uttryckligen att privata bonuskort inte får användas vid resor betalda av arbetsgivaren. Annars vore det ju lätt att se på kontoutdraget vilka resor arbetsgivaren betalt då jag inte flyger privat på sträckan.
   
 7. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Konstigt. Så har inte mina vänner som är offentliganställda. Men ta upp det med dem. För det går inte ens att lösa vad de säger. Varför ska du av jobbet tvingas ha två olika bonusprogram? Men men, i slutändan är det ju upp till dig om du vill acceptera deras villkor.
   
 8. Jag bokade igår en enkel SAS Plus inrikes, den ska tydligen ge 1200 poäng till Aegean. Med de nya A3-gränserna borde alltså runt 16-17 inrikessegment per år i Plus (SAMT en t.o.r.-resa med Aegean med byte i Aten ut och hem) räcka till A3G. Kanske behövs ännu färre segment inrikes beroende på vad man får i poäng för de fyra A3-segmenten.
   
 9. PILOTEN

  PILOTEN Medlem

  Ort:
  SE
  Land:
  Sverige Sverige
  Boka utan bonuskort och efterregistrera?
   
  charlesswe, agehall, johhenrik och 1 annan gillar detta.
 10. Xilan

  Xilan Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Precis! De kan väl knappast tvinga dig att ha ett bonuskort.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×