Senaste nytt

Hjälp med Hong Kong

gdaily

Medlem
Hej,

min ukrainska fru fick inte visa till USA i sommar, så nu måste jag hitta på något annat att göra med min 2-4-1 voucher från Amex.

De flesta länder verkar kräva att hon fixar visa, och kan jag slippa det så är det bra, orkar inte klödda med den förnedringsprocessen igen. Dessutom har hon inte all vaccinering fixad då hon fick en väldigt kraftig allergisk reaktion när hon var liten, så de mest exotiska länderna är utom tävlan.

Hong Kong verkar dock ett bra alternativ, det verkar inte vara visumkrav där (men tyvärr visumkrav till Macau så vi kan inte åka på casino).

Så, frågan är, finns det tillräckligt mycket att göra i Hong Kong för att hålla oss underhållna i säg en vecka-10 dagar? Jag har koll på Ocean Park, men sedan då? ge mig era bästa tips!

Tack på förhand.
 

nota bene

Medlem
Vad gäller HK finns det även en hel del natur och stränder. Kolla lite på saker som hike to Buddha, HK trail, Sai Kung Country Park etc. Är man ingen friluftsmänniska är det kanske inte så intressant...

Nu har jag inte kollat visumregler men exempelvis Japan och Taiwan ligger ju inom rimligt avstånd för avstickare på resan om man tröttnar. Jag räknar med att Japan kräver visum, men kan aldrig tänka mig en otrevlig visumprocess när det landet är inblandat.
 

RobHK

Medlem
Skulle säga att enda gången på året man som vill turist vill spendera så mycket tid i staden är på hösten, oktober-november, då vädret normalt är väldigt trevligt. Man kan växla stadsliv med vandringsutflykter och dagar på stranden. Om man har tur kan man tajma motsvarande period på våren, men den är mer ostabil, i år har det varit just förra veckan som varit sådär perfekt.
 

Andreas.Net

Medlem
Lånar tråden lite, jag skall till Hong Kong på milagerun och kommer ha en övernattning dvs jag har en dag+kväll så jag tänkte höra vad ni har för tips på vad jag kan hitta på.
 
Toppen