Hjälp med bonusresa 1st Class med Star Alliance Stockholm -> Hawaii (Amex 2-4-1)

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av max.timander, 19 April 2015.

 1. max.timander

  max.timander Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har gnetat ihop över 210 000 EuroBonus poäng och vill boka bonusresa med star alliance t/r till Hawaii under senhösten 2015. Vill fläska på med allt jag kan och boka den häftigaste resan. Har lite idéer och Lufthansa via lax verkar vettig (första klass med senaste a380 planet) men vill gärna ta tips från er om det finns andra rutter, datum som passar. Vart på Hawaii ska man ta sig? Honolulu är inget ställe jag vill stanna på. Har aldrig flugit första klass, vilka är att rekommendera?

  Förslaget jag kikar på nu är Arlanda-Frankfurt-los angeles-Honolulu. Hem har jag inte kommit till ännu. Vill vara borta drygt 2 veckor. Vi är två personer och har Amex elite och kan boka 2-4-1. Verkar också som att det är via United jag söka min rewardresa via, stämmer det?
   

  Bifogade filer:

  • image.jpg
   image.jpg
   Filstorlek:
   418,2 KB
   Visningar:
   426
  • image.jpg
   image.jpg
   Filstorlek:
   440,4 KB
   Visningar:
   413
 2. Philip Ganemyr

  Philip Ganemyr Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Kom precis hem ifrån en semester på Hawaii i onsdags. Du skall definitivt inte stanna i Honolulu mer än max 3 nätter eftersom Waikiki med närområde är som ett amerikanskt Gran Canaria packat med turister. Jag kan verkligen rekommendera att stanna på north shore i några dagar genom airbnb då du kan få fördelen att bo i ett hus med direktanslutning till stranden där det knappt finns några människor alls under veckodagarna, vågorna är enorma och väldigt häftiga att hoppa ner i om du har en bodyboard (ett måste om man inte vill drunkna typ, man åker runt som i en torktumlare annars). När det kommer till de övriga öarna är Maui otroligt vackert samt Kauai. Som sagt så slår både Maui och Kauai Oahu med hästlängder så välj i största möjliga mån bort Oahu samt Honolulu mot övriga Hawaii så kommer du få en fantastisk upplevelse i sann private getaway:anda.
   
  Ormen och max.timander gillar detta.
 3. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Förra året inför min Lufthansa F resa så hade jag kontinuerlig koll på awardplatser. Jag vill inte förstöra för dig men det fanns ALDRIG plats på Frankfurt - Los Angeles under fyra månaders tid.
   
  slugger4567, joemume, helgonet och 2 andra gillar detta.
 4. flum

  flum Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tyvärr är det bara att hålla med @Golfkillen , tror du får väldigt svårt att hitta award F med Lufthansa till LAX men även till SFO. En möjlighet är att kika på routing över Vancouver (ARN-FRA-YVR-HNL) då Air Canada har direktflyg YVR-HNL
   
  max.timander gillar detta.
 5. Stefan62

  Stefan62 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Lufthansa släpper inte sina F-platser förrän 14 dagar innan avresa...
   
  max.timander gillar detta.
 6. flum

  flum Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jo sant, men standardknepet brukar ju vara att boka en businessaward, vara lite flexibel och hoppas det dyker upp F när det närmar sig. Problemet med LAX och SFO är att det aldrig dyker upp några platser i F. Vad jag förstått så finns det heller inte om man är M&M och därmed inte omfattas av 14-dagarsregeln. Jag tror att största möjligheten att i slutändan landa en Lufthansa F är över Vancouver.
   
  Stefan62 gillar detta.
 7. max.timander

  max.timander Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för tips!

  Vi tänkte åka i november. När rekommenderar ni att man reser dit?

  Hur är air canadas första klass för den flygningen?

  Har hittat flera flygningar med Lufthansa via SFO i First Class via Uniteds rewardsida. Hur är den första klassen upplevelsen? Tror det var en 747
   
 8. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag undrar om inte Air Canada flyger YVR-HNL som Air Canada Rouge (lågprisarmen hos Air Canada)? I så fall är det nog en 763 med 2+2+2 snarast att jämföra med amerikansk inrikes F (troligen inte sämre i alla fall). Är det en Airbus är det mer "europeisk sittning" med blockat mittsäte.
   
 9. flum

  flum Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Är du säker att det var Lufthansa och inte en codeshare, dvs egentligen United.
   
 10. frta02

  frta02 Medlem

  Ort:
  NRK
  Land:
  Sverige Sverige
  Två award platser från FRA-LAX i F med Lufthansa är nog bara att glömma tyvärr. Jag var i LA i Feb och gjorde läxan ordentligt och låg konstant och tittade på United och Ana Tool. Mitt tips är att flyga via YVR, YYZ eller SEA och sen vidare till LAX om du vill åka F med Lufthansa dit.

  Själv flög jag ARN-FRA-YVR-LAX
   
  chazzie och agehall gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×