Hjälp med att välja lojalitetsprogram

Diskussion i 'Star Alliance' startad av Danilo, 23 Augusti 2019.

 1. Danilo

  Danilo Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har de senaste åren rest en hel del inom Europa och känner nu att det är dags att titta på något lojalitetsprogram. Jag funderar på om jag ska välja SAS Eurobonus (via amex) eller eventuellt Lufthansa Miles & More. Jag flyger dock inte ofta med SAS, hittills bara några enstaka gånger. Det har blivit några fler gånger med Lufthansa. Har läst på om båda programmen men känner inte att jag kommer närmare ett beslut, snarare tvärtom! Jag tänkte därför höra med er om ni kan hjälpa mig att välja rätt.

  Jag snittar i princip 1-2 resor i månaden inom Europa. Destinationerna varierar och det gör även flygbolagen. Det är allt från Lufthansa, Brussel Airlines och SAS till KLM, Air France och Norwegian. Reste tidigare i economy men har på sistone köpt allt fler business class-biljetter.

  Tips på vad jag bör välja? Finns det andra program jag bör överväga? Om det är Eurobonus, vilket kort i så fall? Vilka har bäst uppgraderingar till business/first? Som ni märker är frågorna många, uppskattar därför all hjälp jag kan få här.
   
 2. Berglund

  Berglund Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag vill inte slå ner dina förhoppningar fullständigt men med ditt flygmönster (inom Europa) finns det bara ett litet antal avgångar som betjänas av ”riktig” businessclass och first kan du bara glömma. Någon sådan uppgradering bör du definitivt inte räkna med.

  I övrigt tycker jag att Eurobonus, trots dess fel och brister, är ett väldigt bra (och tämligen enkelt) bonusprogram. Möjligheten att få in massa extrapoäng via kreditkort, elavtal, shoppingportaler och liknande gör att det blir jämförelsevis enklare att få ihop poäng till kommande uppgraderingar alternativt långresor i premiumkabin. Eurobonus är gratis, prova att gå med! Se till att bli värvad här på forumet till ett Amex Premium eller Amex Elite. Kreditkorten är gratis de första tre månaderna och handlar du för vissa belopp inom 90 dagar får du en fin välkomstbonus mätt i poäng.
   
  Smuffe, Robert flysas, Johan Gott och 3 andra gillar detta.
 3. ilon

  ilon Medlem

  Nu när du ställer frågan i forumet för eurobonus så kommer du nog få hyfsat partiska förslag (läs: eurobonus, miles&more, eventuellt miles&bonus eller miles&smiles).

  Själv flyger jag övervägande med Lufthansa, men krediterar ändå samtliga flighter till eurobonus då det oftast är klart fördelaktigast intjäning. Har även ett miles&more medlemskap, men det är nog inte en endaste flight som krediterats till det.

  Bor du i Sverige så har eurobonus även väldigt bra möjligheter att tjäna extrapoäng via kreditkort, samt möjligheter till 2-4-1 vouchers (res upp till 2 personer med 50% poängrabatt) om du väljer ett kreditkort från Amex och spenderar minst 150k på det.

  Jag skulle rekommendera eurobonus om du utgår från Sverige, då krediteringen från övriga *A bolag fortfarande är förmånlig, även om intjäningen på SAS är låg för det mesta.
   
  Smuffe, Robert flysas, Sebastian.k och 3 andra gillar detta.
 4. Danilo

  Danilo Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kan vill tillägga att vad gäller uppgraderingar tänker jag mest på flyg till andra världsdelar. Kommer nog flyga till USA och andra ställen någon gång per år och vill då där nytta av min poäng.
   
 5. Att använda poäng på uppgraderingar med andra bolag inom Star Alliance oavsett om vi talar EuroBonus eller t.ex Miles & More kräver att du köper relativt dyra ekonomiklass eller affärsklassbiljetter. Det verkar finnas några sweetspots t.ex med Premium Economy med Lufthansa och EuroBonus.

  Jag har svårt att se om du bor i Sverige och med ditt resande annat än EuroBonus.
   
  Canadien, Robert flysas och Danilo gillar detta.
 6. Danilo

  Danilo Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för svar. Det låter som att jag får köra med Eurobonus.
   
  Robert flysas gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×