Senaste nytt

Hjälp! Fast på grund av väder

famhanssons

Medlem
Nu behöver jag hjälp av er specialister.
Min son sitter fast i Filipinerna pga vädret. Flighten är inställd och BA kräver € 640/pers för att boka om. Förstår att vädret är force majeur men finns det något man kan göra eller hävda?
 

Totopez

Medlem
Trist för sonen. Men jag förstår inte riktigt. Är det BA-flyget som är inställt? I så fall verkar det orimligt att de vill ha betalt för att boka om.

Eller är det något lokalt flyg på en separat biljett som är inställt? Då är det nog värre.
 

famhanssons

Medlem
De har bokning med BA. Det visar sig dock att de skulle ta en färja till Cebu som var inställd pga av väder. Gissar att det bara är att betala och sedan försöka få ut på försäkring. Andra ideer?
 

jumbooze

Medlem
Vilket kort och vilken hemförsäkring, detta faller nog under allmänt färdmedel försenas eller något liknande... som sagt trist för sonen
 

jsn

Medlem
Jag förstår fortfarande inte :(
Sonen kan inte ta sig till flygplatsen pga inställd färja?
Flyget (BA) från flygplatsen är inställt?
Om ja på båda så bokar väl BA om till nästa möjliga flight, så så länge sonen kan ta sig till flygplatsen i för att hinna med detta flyga borde allt vara ok? Om sonen inte kan ta sig till flygplatsen i tid så är det tyvärr upp till sonen att lösa hemresan.
 

agehall

Medlem
Jag vill minnas att det på FlyerTalk ibland pratas om att BA har en flat tire regel som kan rädda en om man inte kommer till flygplatsen i tid. Har dock ingen aning om vad som gäller för denna så jag kan inte säga om den är applicerbar eller inte.
 

AABack2ARN

Medlem
Flyger ens British Airways till Fillipinerna med egna maskiner? Och om de gör det möjligtvis i så fall till Manilla men nästan garanterat inte till Cebu, eller?

Är det möjligtvis codeshare via QR (Doha) eller CX (Hong Kong)?
 
Toppen