Highway 1 San Fransisco-Los Angeles

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Bridgeman, 10 Oktober 2015.

 1. chazzie

  chazzie Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kom till Hearst Castle precis samtidigt som tre fullsatta bussar så tyvärr blev det en sen lunch istället :D
   
  FCT gillar detta.
 2. FCT

  FCT Guest

  Det var inte ett dugg drygt när vi gjorde det. Tilläggas kan att vi inte åkte in i centrala LA utan hade nästa natt i Santa Monica innan vi vek av mot Grand Canyon.
   
 3. Rasmus.H

  Rasmus.H Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kom hem från samma resa fast baklänges igår. Jag hoppade över hearst och tog sträckan på en övernattning (SAN Diego -> SF) men då fick jag endast se santa Barbara i nattljus. stannade i pismo som är ett litet strandsamhälle inte alltför långt från LA. Valde det eftersom det höll rimlig prisklass och jag endast ville ha en enkel övernattning nära stranden.

  Big sur bör inte jäktas igenom om man gillar natur som jag. Finns otroligt många ställen att njuta av utsikten på och eventuellt göra små hikar vid. En heldag borde dock räcka (jag fick knappt 3/4 dag och känner att jag inte riktigt hann suga in allt). Sjöelefanterna vid San Simeon är roliga att kolla in men det tar Max 20 minuter.

  Kan verkligen rekommendera ett stopp vid stranden el matador i Malibu för ett mysigt kvällsdopp i solnedgången. Alternativt santa Monica men det kan ju hinnas med under vistelsen i la om ni har bil.

  För övrigt är helikopterturen vid Grand canyon verkligen att rekommendera. Dels för att det är kul att flyga helikopter, dels för att utsikten är enastående. Jag var lite besviken på GC tills jag flög över det. Tänk på att ljuset påverkar intrycket extremt mycket. Om ni har möjlighet bör ni försöka vandra längs kanten i skymning eller tidig morgon.
   
 4. Christiansson

  Christiansson Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Whatever floats your boat...men om man vill kolla in Monterey/Carmel, Big Sur och Hearst Castle. så skulle jag definitivt rekommendera två nätter längst A1. Siktar man bara på att kryssa av bucket list, så absolut. Kör så det ryker.
   
 5. FCT

  FCT Guest

  Ingen idé att svara spydigt bara för att någon har en annan åsikt eller uppfattning. Men vill du köra det spelet varsågod.
   
 6. troligt

  troligt Medlem

  Ort:
  Västerås
  Land:
  Sverige Sverige
  När vi körde sträckan (LA -> SF) tog vid scenic route hela vägen, med tidig start från LA på morgonen och en övernattning i närheten av Stanford. Vi kände oss inte stressade, och gjorde det vi ville göra - hade vi upplevt att vi önskade göra mer hade vi tagit en natt till någonstans.

  Oavsett vilket är det ett minne för livet, jag kommer definitivt göra en till road trip i Kaliforninen i framtiden.
   
 7. MedelSvensson

  MedelSvensson Medlem

  Ort:
  Södermalm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ett sjysst ställe att bo över på längs Highway One är Ventana Inn & Spa i Big Sur.

  Vi åkte in där av ren slump och väntade oss ett Bates Motel. Men oj så fel vi hade...

  Vi tillbringade kvällen i en upscale timmerstuga, eldade i öppna spisen, badade i de japanska baden och käkade en bra middag.
   
  Kevinator gillar detta.
 8. Jompa

  Jompa Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  2008 åkte jag denna sträcka, från SF till LA, vi körde på en dag med en lunch i Carmel, det fungerar men man kommer riktigt sent till LA, jag skulle rekommendera ett stopp för sömn så kan man stanna på fler ställen man tycker är intressanta. Men det är riktigt fint längs H1 så jag skulle åka hela Vägen längs H1.
   
 9. Sarcastrix

  Sarcastrix Medlem

  Det är en fantastisk väg! Pacific Coast Highway -> Carmel via Monterey och '17 Mile Drive', Pebble Beech, Big Sur och Highway 1 :) Hearst castle - nej!

  Tips: Köp en bra kamera! :oops:
   

  Bifogade filer:

  Last edited: 4 December 2015
  JensE och Agö gillar detta.
 10. TheEagle

  TheEagle Medlem

  Ort:
  Smygehamn
  Land:
  Sverige Sverige
  Minst två nätter säger jag på den sträckan om man skall köra hela. Tror tidigare inlägg innehåller mina nästa tips. +1 på helikoptertur till Grand Canyon om man vill spara tid plus att det är riktigt coolt.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×