Highway 1 San Fransisco-Los Angeles

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Bridgeman, 10 Oktober 2015.

 1. Bridgeman

  Bridgeman Medlem

  Ort:
  Sundsvall
  Land:
  Sverige Sverige
  Hallå där alla Travelers!

  Jag och fru Bridgeman har tänkt köra bil mellan S.F. - L.A. i juni -16, såg att det tar ca 11 timmar med bil phuu. Har någon av er kört denna sträcka?
  Något tips på övernattning efter vägen?
  Någon sträcka man kan strunta i att köra och istället ta en större snabbare väg? Har fått för mig att det blir lite lika att köra hela väg 1. (rätta mig om jag har fel)
  Vidare skulle jag vilja få tips på boende i L.A. budget max 3000kr natten.
  Åker därefter vidare till Las Vegas men då med flyg.

  Tackar redan för tipsen.
   
 2. nrdbck

  nrdbck Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Massa sköna stopp på vägen, Carmel är ett av dessa. Finns åtskilliga reseguider på nätet. Jag gör gärna om den resan i framtiden, vi stressade oss ner till LA på ett dygn cirka och körde sista timmarna på motorväg. Vi missade med andra ord en hel del, men party i LA lockade mer på den tiden.
   
 3. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag skulle köra route 1 från SFO tills ni tröttnar och sedan åka in och ta 101. Det finns saker att se i princip hela vägen, men någonstans får man nog och vill bara komma fram. Alternativt delar ni upp resan på två dagar och sover någonstans på vägen.

  Ang Las Vegas - varför inte köra ut? Jag tycker faktiskt att det är en helt ok väg att köra. Gjorde den för många år sedan och körde sedan genom Death Valley tillbaka upp till SFO - helt oslagbart imho!
   
  Mikeswede och nrdbck gillar detta.
 4. flum

  flum Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  egentligen är det ju sträckan Norr om LA (LA-Oxnard) som är den man tänker på. Hade ni tänkt besöka Big Sur och titta på träd? Annars skulle jag ta 101:an. Ifall ni tänkt åka till Monterey/Pacific Grove/Carmel kan den nog vara snabbare att ta 101:an. Ska ni övernatta efter vägen så finns det väldigt lite som är roligt norr om Santa Ynez valley och söder om Salinas/Monterey. Giller ni vin skulle jag definitivt vilja tipsa om att ta en stop och sova på Santa Inez inn och samtidigt besöka lite vingårdar i området.
   
 5. Christiansson

  Christiansson Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag skulle nog rekommendera att lägga minst 2 övernattningar om ni skall ta "the scenic route", det tar en stund om ni kör A1'an hela vägen. T.ex övernatta i Monterey och San Luis Obispo. Och missa inte Hearst Castle, fantastisk utsikt och rätt galet byggt. När det kommer sjölejon och luktar illa så är det inte långt kvar ;-)
   
 6. Bridgeman

  Bridgeman Medlem

  Ort:
  Sundsvall
  Land:
  Sverige Sverige
  Det jag är inne på att komma ner till LA så fort som möjligt. Funderar på att ta sista biten på motorväg.
   
 7. Bridgeman

  Bridgeman Medlem

  Ort:
  Sundsvall
  Land:
  Sverige Sverige
  Vi har väl inte gjort någon större planering om vad att se osv. Blir nog inte Hearst i alla fall. Vi har lite begränsad tid. Åker från S.F. 19 juni sedan från L.A. Den 22 Juni
   
 8. Bridgeman

  Bridgeman Medlem

  Ort:
  Sundsvall
  Land:
  Sverige Sverige
  Var inne på att köra bil till Las Vegas men fick så bra pris på flyg samt snabbare. Skall efter landning i Las Vegas direkt till Grand Canyon. Så vi vill snabbt fram till Las Vegas.
   
 9. nrdbck

  nrdbck Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag gillar tempot i er resa, låter som mina utflykter. Som agahall säger, kör så långt ni orkar och ta sedan ta 101:an. Hearst är också ett måste enligt mig.
   
 10. Bridgeman

  Bridgeman Medlem

  Ort:
  Sundsvall
  Land:
  Sverige Sverige
  Blir kanske lite högt tempo i början på resan. Fortsätter efter Las Vegas till Florida där vi blir ca 1 månad. Flyg sedan till Buffalo, vidare med bil till NY där en vecka hemma 3 augusti..
   
  nrdbck gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×