Hertz (Generell diskussion)

Diskussion i 'Hyrbilar' startad av Double Trouble, 30 Juli 2019.

 1. B380-9 XWB

  B380-9 XWB Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Arbetskamrat ingår ej.

  Membership Benefits | Gold Plus Rewards | Hertz

  Vill minnas att det står att extra förare ingår som förmån för PC på hertz.se, dock utan något förtydligande om att det enbart gäller i Sverige.
   
 2. ARN-MIA

  ARN-MIA Medlem

  Lämnade in bilen på service idag och skulle hämta ut en lånebil på Hertz. Missade att ha körkortet med, men säger att jag har id-kort, samt att mitt körkort ligger i hertz profilen. Personen på Hertz Bra Bil i Upplands väsby säger då att det är oagligt att köra bil utan körkort samt att han inte får lämna ut en bil utan att han har sett körkortet. Jag kan åka över atlanten och hämta ut en bil, utan att ens prata med en person. I sverige kan jag dock inte hämta en, trots att jag är en känd kund hos bilfirman och leasingbilen står på mig. Puh.... Är det mig det är fel på som tycker att de borde har löst det?
   
 3. Thefish

  Thefish Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hmmm jag bokade en bil i J klass men fick en N klass när jag hämtade ut den (self-service). J skulle vara en S90 (eller likande) och fick en v60 awd. Det fanns ju en anledning att hyra s90 för att avverka resan stlm-Malmö 3 personer tor på 2 dagar...
  V60n är inte i närheten lika komfortabel.
  Är det lönt att tjafsa med hertz om detta? Min erfarenhet är att ”eller liknande” är en högst subjektiv bedömning från uthyraren.
   
 4. Hachans

  Hachans Medlem

  Det är inte så konstigt att de vill se körkort. Hur vet de annars att du inte bara har hittat på det? På andra sidan Atlanten kollar de väl ditt körkort innan du kör ut väl när de scannar bilen, även om det inte sker vid upphämtningen?

  Så nej, jag kan inte klandra dem att de inte släppte iväg bilen till dig.
   
  Berglund gillar detta.
 5. andreas

  andreas Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Inte alls. Har både fått körkort stulet och just nu har jag ett ärende som transportstyrelsen ”glömt bort” mitt ärende att förlänga högre behörigheter. Således har mitt kortkort gått ut och är inte längre giltigt.

  Har inte varit några problem hos varken hyrbilsföretag eller poliskontroll då jag haft med mig annan giltig legitimation. Även transportstyrelsen intygar detta då jag fortfarande ”har” en giltig behörighet.

  Nej, oflexibelt bemötande låter det som.
   
 6. JohnR

  JohnR Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hej,

  Någon som bokat Renault Talisman på Hertz Arlanda? Är de oftast snikutrustade eftersom V90 är deras premiumalternativ? Samma pris för en c klass på Sixt, så jag överväger sixt....
   
 7. Hachans

  Hachans Medlem

  Men då har du ju styrkt ditt innehav av körkort och behörighet så det är väl självklart att det inte är problem då. Men det kunde i te frågeställaren.

  Låt säga att han kört som en idiot och fått indraget körkort. Då hjälper ingen hyreshistorik. Jag är rätt glad att det finns spärrar, annars hade vem som helst kunnat klampa in och ta en bil, och säga att ”mitt körkort ligger inne, lita på mig!”.
   
  KennethL och Berglund gillar detta.
 8. Double Trouble

  Double Trouble Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hur resonerar ni som är President's Circle kring uppgradering när ni bokar mystery vehicle? Jag har inte vart President så länge och är därför lite oerfaren.

  Eftersom jag inte skulle köra så mycket denna helgen ville jag främst komma billigt undan och bokade därför mystery vehicle men blev ändå lite förvånad när jag fick en renault clio (grupp b). Om jag förstår det rätt är det den lägsta gruppen och jag tycker man borde uppgraderas åtminstone en nivå?

  Eftersom jag inte skulle köra så mycket orkade jag inte ta upp det denna gången, men är ändå intresserad av hur ni resonerar i liknande situationer!
   
 9. Meazza

  Meazza Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det låter inte som en bra deal - det skulle jag absolut ta en diskussion om.
   
 10. pswe

  pswe Medlem

  Ort:
  ARN / CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Det varierar mycket mellan hur stationerna uppgraderar. Bromma är usla, Centralen i Sthlm oftast bra, Sturup alltid strålande. Utomlands också varierat, ofta bättre i USA, Schweiz/Tyskland bra, Italien dåliga.
   
  Berglund gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×