Hertz CDP

Diskussion i 'Hyrbilar' startad av Charlie D, 8 Januari 2016.

 1. Charlie D

  Charlie D Medlem

  Kan jag använda AmEx Centurion CDP när jag bokar bilhyra i USA trots att jag inte har kortet? Priset blir ca $200 dyrare för en 3 veckors hyra om jag istället applicerar SAS Diamond CDP vilket jag har. Jag anser att risken är mkt liten att någon på Hertz kontrollerar CDP/vill se Centurion kortet vid upphämtning av bil. Dock är jag osäker om detta på något vis gör att jag inte har den bilförsäkring som jag tror att jag får. Alltså att Hertz automatiskt inte tecknar bilförsäkring som de anser att jag har genom Centurion kortet (vilket jag inte har)?
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Om något händer och du inte har ett centurion, så kan du ligga pyrt till. Jag tror dock inte att Hertz kommer att kontrollera om du har kortet vid själva uthyrningen.
   
 3. Charlie D

  Charlie D Medlem

  Det är min fundering också, men jag är osäker på hur det fungerar?
   
 4. Moco

  Moco Medlem

  Men du har jag alltid möjlighet att justera försäkringsalternativen vid upphämtning, oavsett vilket kort du använder. Hertz bryr sig inte om vilket kort du betalar med som sådant. Hur försäkringssituationen ser ut är ju upp till dig.
   
 5. Charlie D

  Charlie D Medlem

  Det står på Hertz när jag bokar att jag har Loss Damage Waiver och Lisbility Insurance inkluderat. Då borde jag vara ok..eller?
   
 6. Moco

  Moco Medlem

  Vanligvis är det ju kopplat till det avtal du använder. Betal-/kreditkortet i sig torde i slutändan spela mindre roll om inte försäkringen ligger i kortet, men det vet ju aldrig Hertz. Detta avtal med Hertz inkluderar sannolikt inte American Express mer än att det är ett erbjudande till kortmedlemmar. Vad jag menar är att du kan ju lägga till/ta bort de försäkringsdelar du önskar/inte önskar. Det brukar ju påverka priset. När du väl har det i kontraktet spelar det väl mindre roll eftersom du betalar för vad som står på avtalet. Är du osäker kanske det är bäst att hålla sig till de avtalskoder du har "rätt" att använda. Vid en ev. juridisk dispyt är det ju möjligt att du kan råka illa ut, även om det nu är osannolikt.
   
 7. pswe

  pswe Medlem

  Ort:
  ARN / CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Frågan är väl delvis om det är ett krav att betala med ett visst kort för att få rabatten. Om inte kan du ju betala med kort där du har försäkring inkluderad vid bilhyra.
   
  Moco gillar detta.
 8. Ernesto Hamilton

  Ernesto Hamilton Ny medlem

  Ort:
  Buenos Aires
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej,
  Jag kanske är helt ute och cyklar här, men du har då bara kommit över Centurion CDP?
  Jag har själv fått ett hertz president's circle konto via mitt Amex kort och aldrig behövt vissa mitt Amex kort när jag plockar upp en hyrbil.
  Men med Amex kortet och CDP så fixar Hertz också uppgraderingen till President's circle med fysiskt kort osv. Så problemet skulle vara om du tex endas skulle ha CDP men inte nivån att backa upp din CDP med. Kanske formulerar jag mig väldigt otydligt.Men du behöver aldrig vissa det fysiska kortet för någon på Hertz. Men möjligen ditt medlemskort. Är du redan med P.Cirkeln så är det nog inga problem. Så det bästa du kan göra enligt mig och som Moco skriver, själv välja vilka försäkringar du vill ha och inte ha på din hyrbil. Om det är så att du inte har ett Centurion kort bör du självklart teckna försäkring som egentligen skulle täckas av Centurion kortet så vid eventuell olycka spelar det ingen roll, då du redan har en extra försäkring du har betalat för. Vilket gör att Hertz aldrig behöver ta kontakt med AMEX och du kan använda din CDP igen.
   
 9. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Googla "Centurion CDP Hertz" och du får flera svar på olika CDP. Sedan är det väl bara att testa och se vilken som Hertz tycker är giltig...
   
 10. Ernesto Hamilton

  Ernesto Hamilton Ny medlem

  Ort:
  Buenos Aires
  Land:
  Sverige Sverige
  Ibland underskattar jag allt google ;-) Jag fick ett kontot som redan hade allt klart med CDP och försäkringar, dessutom ett horribelt plastkort.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×