Hawaii - En tokig tråd för den som är såld på Hawaii only

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Bamsefar, 25 Februari 2014.

 1. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Då jag är trygghetsnarkoman bokar jag helst allt på förhand men är man där utanför högsäsong (jul/nyår samt juli/augusti) brukar det i stort sett alltid finnas möjlighet att boka spontant. Prismässigt vet jag inte riktigt vad som är bäst.

  Avseende Hana är vägen en upplevelse och man kan få en ok bit mat på hotellet i Hana innan man åker tillbaka/vidare. Jag har dock förstått att matens och servicens kvalitet skiftar ganska mycket. Priset är dock konstant högt!
   
 2. henkedio

  henkedio Medlem

  Ort:
  Malmö
  För min del tycker jag att Hana är ett måste, såvida man är på Maui i minst en vecka. Höjdpunkten på resan tycker jag är efter Hana, där Pipiwai trail är mycket vacker. Det som många gör (i rädsla för biluthyrarens regler) är att köra samma väg tillbaka. Det är givetvis inte speciellt kul. Tar man istället och kör runt ön så kan man exempelvis stanna på Maui Winery, Kula Farmers Market, Surfing Goat Dairy osv.
   
 3. Direktorn

  Direktorn Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kanske bäst med 4WD på Maui? Ville fortsätta men vågade inte då skador inte täcktes på hyrbilar som jag förstod det. Vi åt på hotellet, och vände sedan samma väg tillbaka -:(
   
 4. henkedio

  henkedio Medlem

  Ort:
  Malmö
  Vi hade en 2w Suv, mötte helt vanliga sedan-bilar på den vägen som enligt hertz var för dålig. Jag måste säga att jag tycker att det är något konstigt faktiskt.
   
 5. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är samma sak med Saddle Road på The Big Island. Hyrbilsbolagen påstår att vägen är för dålig men den är utmärkt utom en mycket kort del på västra sidan. Ibland undrar jag om det inte är politik som ligger bakom dessa "körförbud"...
   
 6. Bamsefar

  Bamsefar Medlem

  Hana, och Road to Hana - den traditionella mycket slingriga (smala!) vägen - kan man lätt avstå. Plus att detta är den "regniga sidan" av Maui - så nja inte så kul enligt mig.

  Men som vissa nämner: Den vägen som går till Hana "bakvägen", eller södra sidan då - den är grymt häftig. Jag hade en SUV (4x4) men det var totalt onödigt. När jag gled där en Septemberdag så var det så knalltorrt att man lätt hade stekt ägg på motorhuven. Häftiga landskap minst sagt:
  Hawaii och SFO 2001 (21).jpg
  Och när man känner för ett dopp:
  Hawaii och SFO 2001 (24).jpg
   
  toer00 och henkedio gillar detta.
 7. Christiansson

  Christiansson Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Sitter i OW loungen på LAX efter en vecka på Four Seasons, Maui. Jag instämmer med föregående inlägg, det var fantastiskt! Avspännt, behagligt och service på topp. image.jpg image.jpg image.jpg

  Och en lunch på Mamas Fish house
  image.jpg
   
  Gus, Resenären, AABack2ARN och 3 andra gillar detta.
 8. Storsteffe

  Storsteffe Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Gus gillar detta.
 9. henkedio

  henkedio Medlem

  Ort:
  Malmö
  Mitt förslag är att du håller dig på öarna istället, Kauai är otroligt vackert. Besök Maui, Kauai och ta Waikiki sist, då kan du shoppa lite och slipper bära/flyga runt med massa bagage. Nu vet jag inte hur länge du vill vara borta men 4-5 dagar på Kauai, 6-8 dagar på Maui och 3-4 i Waikiki är ganska lagom. Är du verkligen säker på att du vill åka så långt för att sitta på en båt?
   
  simon_says91 gillar detta.
 10. Storsteffe

  Storsteffe Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nja men inte bara jag som har åsikter i frågan...
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×