Hawaii - En tokig tråd för den som är såld på Hawaii only

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Bamsefar, 25 Februari 2014.

 1. Christiansson

  Christiansson Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Har inte sett White Lotus så det vet jag inte, men det sägs ju så. Var där långt innan Covid dock ;)
   
 2. DrNo

  DrNo Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Min 40-årsresa gick av stapeln till Hawaii och vi tillbringade totalt ca 3 veckor fördelat på de fyra öarna. Vår dotter var också 5 år när det begav sig. Jag rankar nog Kauai högst och då särskilt Poipu. God tvåa är Maui. Dock var det skön atmosfär på Big Island och fina stränder (vi bodde i Kona). Vi hyrde bil på alla öarna och körde runt alla fyra och fick på det sättet uppleva och se mycket.
   
  Jim_, AABack2ARN och MrRob gillar detta.
 3. JPE

  JPE Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Någon som är i eller ska till Hawaii i närtid och har koll på hur läget är där nu? Vi har en resa dit inbokad på måndag och är inte helt säkra på om vi ska åka. Vi kommer att vara både på Oahu och Big Island. Vår tanke är att äta frukost på hotellrummet, äta lunch/middag utomhus och uppleva naturen och besöka platser som främst är tänkta att upplevas utomhus för att minimera smittorisken. Vi är båda dubbelvaccinerade. Hur skulle ni tänka i samma situation?
   
 4. Hawaii_Fan

  Hawaii_Fan Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Aloha! Jag är i Hawaii, på Maui just nu :). Vi gör precis som du beskriver, äter utomhus eller på hotellrum/lägenhet. Det är krav på munskydd inomhus men affärer och restauranger är öppna som vanligt. Interislandflygen är just nu helt öppna (men med krav på munskydd på flighter och flygplatser såklart). Vi har varit på Kauai och ska också till Oahu efter Maui.

  Om ni flyger via tex Kanada så gäller USAs inreseregler, men om ni flyger med mellanlandning på fastlands-USA (även om det är på samma biljett) så behöver man skapa ett konto här innan man flyger ut till öarna och följa instruktionerna för att slippa 10 dagars karantän. Tips är att ha med de fysiska vaccinationskorten, Hawaii vill se bevis på båda doserna och EU-passen räcker inte då de bara visar andra dosen.

  Man får ju vara medveten om att siffrorna går åt fel håll i hela världen, att saker kan ändras från en dag till en annan och att det kan bli struligt (och jäkligt dyrt) om man blir sjuk. Men för oss gick resan hit finfint och väl här är det lika underbart som vanligt. Och när man sitter på en balkong 30 m från stranden och tittar på solnedgången över stilla havet så är det svårt att rekommendera något annat än att åka hit.
   
  squeezen, Qraze och Resenären gillar detta.
 5. JPE

  JPE Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Aloha! :) Tack för utförligt svar. Vi flyger till Los Angeles (SAS), övernattning, och sen vidare till Honolulu (Hawaiian), separata biljetter. Som jag förstår det är det följande som krävs:
  Vi har laddat upp EU-beviset. Som du skriver så visar det bara att man är dubbelvaccinerad och när man tog senaste dosen men inte när man tog första och inte vilken typ första dosen var. Du nämnde det gula vaccinationskortet, laddade ni upp det innan resa istället för EU-beviset?

  Det låter härligt! Värmen och atmosfären lockar verkligen! :)
   
  Last edited: 23 December 2021
 6. JPE

  JPE Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Glömde helt bort följande krav när jag skrev listan ovan. Har tid inbokad dagen innan avresa från Sverige. :)
  • Negativt covid-test max 1 dag innan avresa (räcker med antigen).
   
  Hawaii_Fan gillar detta.
 7. Hawaii_Fan

  Hawaii_Fan Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Exakt!

  Vi hade laddat upp EU-beviset men vid pre-clearance på LAX instruerade de oss att ta kort på vaccinationskortet (där båda doserna syns) och ladda upp det istället för EU-beviset. Man räknas inte som fullvaccinerad om man fått olika sorter vaccin på dos 1 och dos 2, jag tror att det är därför de vill se båda. Vi flög American ut, men Hawaiian har också pre-clearance. När man fyllt i health questionnaire så får man en Qatar Airways-kod som man visar för flygbolaget, och sen verifierar de vaccinationsbeviset manuellt. Stämmer allt så får man ett armband och när man sen landar i Hawaii så visar man bara armbandet och går in som vanligt (alternativt gör man screeningen när man har landat, men vi tyckte att det var väldigt skönt att veta att vi hade undantaget från karantän klart).

  Sen krävs ju negativt antigentest med reseintyg inom 24h innan avresa till LAX för inresa i USA, och så vill city of LA att man fyller i ett formulär innan man flyger dit.

  Jag var extremt nojig att missa något eller att missa någon ändring dagarna innan vi åkte, men vi hade sjukt mycket bättre koll på allt än amerikanarna som flög ut .
   
  JPE gillar detta.
 8. Hawaii_Fan

  Hawaii_Fan Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, det är något magiskt med de här öarna
   
  Alf, AABack2ARN och JPE gillar detta.
 9. Lord

  Lord Medlem

  Vi åker också på måndag via LAX och kommer att fullfölja om inget nytt händer.
   
  Hawaii_Fan och JPE gillar detta.
 10. JPE

  JPE Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  @Hawaii_Fan Tack för all hjälp, nu känns det mycket tryggare!
   
  Hawaii_Fan gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×