Senaste nytt

Har någon mer fått mail om att byta lösenord på SJ's hemsida?

henrik l

Medlem
Fick detta i inkorgen idag:

"Hej! Bedragare har kommit över ett antal inloggningsuppgifter från andra sajter. Några av dessa inloggningsuppgifter har även använts hos SJ. För säkerhets skull inaktiverar vi alla lösenord hos oss. Vi kan se att det nyligen skett inloggning på ditt konto på sj.se eller i vår app, sannolikt är det du själv som loggat in.

Vi har inga indikationer på att ditt konto har påverkats, men vi ber dig att logga in och kontrollera dina personliga uppgifter och ditt poängkonto."

Någon mer som fått detta?
 

Berglund

Medlem
Det stod om det på Expressen.se tidigare idag. Har inte fått mailet själv men mitt konto fungerade att logga in på med nuvarande lösenordet och mina drygt 2000 poäng är fortfarande kvar!
 

Jönsson

Medlem
Har inte läst nyheterna men har hört att lösenord till en del priokonton finns tillgängliga på en hackerserver så SJ uppmanar nu alla att byta lösenord.
 

Fidde

Medlem
Finns ju info från SJ själva och verkar ju inte som att SJ varit ansvariga för det egentligen.

– Allt tyder på att det inte är SJ som hackats, utan det som hänt är att bedragarna har kommit över inloggningsuppgifter från andra sajter som blivit hackade. Sedan har medlemmarna haft samma inloggningsuppgifter till SJ Prio, säger SJs säkerhetschef Jan Sjölund.

Information - SJ
Bedrägeri mot SJs kunder – poäng har stulits - SJ
 

Jönsson

Medlem
Sägs vad man vill om SJ men de är väldigt lösnings- och kundorienterade. Jämför med liknande händelser nyligen på diverse flygbolag och hotellkedjor.
 
Toppen