Har jag rätt till någon kompensation?

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av K0ngo, 25 Juli 2015.

 1. K0ngo

  K0ngo Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Flög nyss SK020, ARN - LLA. Trots en timmes försening på grund av strul med både sena piloter och byte av plan så var kabinpersonalen den överlägset trevligaste jag stött på.
  Resenärer med barn fick böcker, mjukisdjur och memory. Vatten delades ut då vi blev stående ett tag innan start. Helt enkelt grym service ombord!

  Lite ris också. Jag reste i Plus och bokningsklass C. På grund av vad jag antar var planbytet fick jag byta plats från 4F till 15C.
  Bokningsklassen ändrades från C till M. Som kompensation fick jag en voucher som gjorde det möjligt att ändå åtnjuta en ölfika. Tror ni det är möjligt att få mer kompensation i form av poäng?
   
 2. flum

  flum Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har du kvar boardingkort där det står M borde du definitivt ha rätt till ersättning. Fick du inget nytt boardingkort är det nog upp till den goda viljan hos den som får ärendet. SK20 verkar sköta sig bra. I torsdag fick jag egen rad i Go trots nästan helt fullt plan samt "plus-servering" (är EBD).Min första "riktiga" recognition som EBD trots 72 flighter senaste året.
   
  Flying P gillar detta.
 3. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  Du skall ha minst ha poäng som om du reste i C
   
 4. K0ngo

  K0ngo Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har foto på boardingkortet från sasappen som visar 4F och bokningsklass C. Fick inget nytt boardingkort utan bara lappen med plats som man brukar få vid gaten. På den står det 15C.

  Med ett EBD antar jag att det inte hade varit några problem med kompensation. Tyvärr har jag bara EBS ;(
   
 5. flum

  flum Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hmmm, då kan det vara lite klurigt då dom kanske inte ändrade din bokning utan bara gav dig ny plats. På det sättet syns det inte i systemet att du blivit nedgraderad. En liten indikation på hur systemet tolkar detta får du när poängen kommer in. Om du får 1000 poäng (har du bokningsklass C, eller bara C-kabin?, om du hade en billig plus dvs ej C,D,Z, så ska det vara 750 poäng) så tror nog systemet fortfarande att du satt i plus och då blir det nog svårt om du inte har boardingkort med klass M att visa upp, men om du får 250 eller 500 poäng är det nog jackpot. Då SKA du ha ersättning dels för nedgraderingen (kan inte det exakta beloppet men misstänker 300 Euro), och dessutom ska du få poäng enligt ursprungsbokning, dvs 1000 poäng om du hade bokningsklass C.
   
  011430121 gillar detta.
 6. flum

  flum Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Obs, sas-appen visar vilken kabin man sitter i och inte vilken bokningsklass man har, det står i kvittot du fått av sas när du köpte resan.
   
 7. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  En fråga varför blev du nedgraderad?
   
 8. flum

  flum Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Troligen pga flygplansbytet, vilket resulterade i full kärra så att dom inte kunde flytta den osynliga gardinen på full rad.
   
 9. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja det var även min tanke.
   
 10. flum

  flum Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kan docj tycka det är lite sniket att inte uppgradera fem personer istället. Merkostnaden av varorna borde ju vara lite kontra en eventuell downgrade claim, kanske därför dom försökte "fula" sig lite och bara ge @K0ngo en ny plats. Är det så är inte detta inlägg i rätt tråd, även om upplevelsen verkar ha varit bra :p.

  Edit: Liten intrikat fråga: kan SAS hävda att plus kan vara vilken plats som helst på planet? Skiljer ju faktiskt inget i produkten då @K0ngo fick service som plus-resenär.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×