Har du fått återbetalning av SAS?

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av TomJ, 5 Maj 2020.

 1. Sebbeh

  Sebbeh Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ni som bokat flygbiljetter i tjänsten och därmed är det ert företag som SAS är skyldiga pengar. Hur ställer sig era/ert företag till detta? Kan det påverka er möjlighet att använda SAS i framtiden?
   
 2. Tongen2

  Tongen2 Medlem

  Ort:
  Sundsvall
  Land:
  Sverige Sverige
  Resan som du bokade av då den 15 mars, när skulle resan äga rum?
  Nu har inte jag läst hela tråden så det kanske har rapporterats tidigare, men jag pratade med Amex idag och de informerade mig om att SAS går efter när själva resan äger rum, inte utefter när den bokades av.
  Dvs bokar du av en resa i mars som du skulle åkt på i november, och sedan bokar av en resa i augusti för en resa som skulle skett i september, så är det mycket troligt att du får tillbaka pengarna för den resan tidigare eftersom den hade utresa i september och den andra du bokade av tidigare hade utresa i november. Dvs i "turordning" i form av när själva resan äger rum.

  Breaking news för min del i alla fall! Och förklarar ju varför jag fått tillbaka pengar för en resa som bokades av nyligen och inte för en annan som bokades av tidigare.
   
 3. mha321

  mha321 Medlem

  Frågan är dock om det stämmer eller om det är ytterligare ett påhitt av någon i kundtjänst som inte vet det rätta svaret.

  Alla de resor som jag inte fått tillbaka på var avbokade i mars och skulle genomförts i mars. Utom en som avbokade i mars och skulle genomförts första halvan av april.

  De jag fått tillbaka på har samtliga varit både avbokade och skulle genomföras senare än vissa av de som har inte fått.
   
 4. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  Avbokades den 14:e på kvällen, avresa var planerad till den 15:e på på förmiddagen.
   
  Tongen2 gillar detta.
 5. Tongen2

  Tongen2 Medlem

  Ort:
  Sundsvall
  Land:
  Sverige Sverige

  Precis, vet man ju aldrig!

  Lät som en bra förklaring ändå tyckte jag, och jag köpte den. Men inser ju nu att det är ju fortfarande SAS vi pratar om och de är ju världsmästare på att vara konsekvent inkonsekvent. Hade glömt det!
  Glöm det jag skrev, jag är för ivrig i att försöka få ett vettigt svar och en förklaring på vad som sker tror jag. :oops:
   
  Autonom gillar detta.
 6. gastronaut

  gastronaut Medlem

  Alla vill förstå på nåt sätt, och många teorier har lagts fram av både medlemmar och kundtjänst. Jag har bara några få avbokningar, men de är motbevis mot allt jag sett i denna tråd.
  Varken avbokningsdatum, resedatum, eller status spelar någon roll.
  Möjligen hjälper det att tjata, men inte för alla bokningar.
   
 7. raphaelmak

  raphaelmak Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har nu fått alla långdistansflyg mars-april återbetalt men fortfarande 1 st Europa från mars väntande.
   
 8. Autonom

  Autonom Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Själv kontaktade jag Amex och som vanligt med deras otroliga service löste de allt för mig. Från kontakt till cashback tog det 2 veckor.

  Tummen upp för Amex som alltid levererat vad än det gällt för mig. Kan inte bli mer nöjd med ett företag och dess personal.

  Hade flera resor med olika bolag som jag väntade på att få tillbaka mina pengar ifrån.

  Första plats på att vara sämst på allt man kan tänka sig var Sas.
   
  Tim Karlsson gillar detta.
 9. Henke74

  Henke74 Ny medlem

  Ort:
  Växjö
  Land:
  Sverige Sverige
  Ringde kundservice för en månad sen angående refund och ombads att vänta på min tur i återbetalningskön..Tröttnade på väntan igår och skickade på messenger till SAS att det var dags att kika på mina 5 inställda GO resor i maj/juni/juli som inte blivit återbetalda och snabbt och lätt så dök det upp 5 refund notiser i min mail idag! Får se när pengarna syns på kontot.. finns ingen logik i SAS återbetalnings förehavanden..
   
  Last edited: 17 September 2020
  Mr Basic gillar detta.
 10. BCflyer

  BCflyer Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Star alliance 2-4-1 resa för familjen (4 pers) bokad på 3 PNR med 4 vouchers och ombokad en gång. Resan skulle gått 3:e April 2020 och blev avbokad i mitten av mars. Efter påtryckningar fick jag en PNR återbetalad i Maj dock ingen serviceavgift åter så där blev det fler mail innan jag fick den. Fru och dotters PNR blev återbetalad i Juli efter många mail. Den sista PNR (identisk med fru och dotters) gick så många rundor (eskalerad till olika avdelningar etc) att jag fick gå till AMEX (SAS Elite) och Mastercard (SAS Premium) för att få den åter ombokning låg på ena kortet och orginal på andra tyvärr. Jag är Diamond och övriga i familjen Gold. Amex var snabba med pengarna för deras del och Mastercard tog 3 veckor. Nu äntligen allt återbetalt. Känns skönt att man inte betalat med banköverföring eller Swish...vem gör det?
   
  Autonom och aruba1 gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×