Hårdare moderering av vissa trådar under Corona-tider

Diskussion i 'BusinessClass.se' startad av palmen, 13 Mars 2020.

 1. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Vi har fått ett eget litet corona-liknande symptom på forumet där en specifik tråd blivit okontrollerbar och där medlemmar upprepade gånger går off topic om och om igen.
  Corona-viruset och hur det påverkar resande | BusinessClass.se forum | 500 000 inlägg om resor

  Vi ser nu ingen annan utväg än att lägga in avstängningar på folk som upprepade gånger inte håller sig till ämnet i den specifika tråden. Det kan handla om temporär/permanent avstängning från den specifika tråden, eller i de fall även andra regler bryts temporär/permanent avstängning från hela forumet.

  Vi uppmanar alla till att hålla sig till ämnet för tråden som är att diskutera Corona och resor, inget annat relaterat till Corona. Mängden anmälningar på denna tråd är större än alla andra trådar i forumet under 2020, och vi måste nu ta till dessa åtgärder för att försöka stoppa denna utveckling då uppmaningar i tråden onekligen inte hjälper.

  Känner du dig osäker på om informationen är relaterad till resa eller ej, avstå från att posta.
  Ser du någon annan posta icke relevant information i tråden, anmäl inlägget så hanterar moderatorer det enligt reglerna ovan.

  Försök att hålla allmäna diskussioner om Corona och resor till ovan angiven tråd, det kommer dock att vara helt ok med andra trådar som också rör Corona men med specifika ämnen, som tex att flygbolag X förlänger status i Y månader. Den informationen är viktig för alla på forumet och det är bara positivt om inte sådan information dränks i en stor tråd med tusentals inlägg.

  //Moderatorteamet
   
 2. Vad bygger alla dessa anmälningar på för orsak?
  Exakt vilka forumregel bryter man emot oftast dvs. de fyra fem vanligast förekommande?
   
 3. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Vi diskuterar inte moderering öppet i forumet, men kan ju genrellt säga att tråden som länkar ovan har gått off topic ett hundratal gånger och "spårat ur" ett antal gånger.

  Håller man sig till att vara on topic och inte bryta mot någon annan forumregel så är det med andra ord inga problem.
  Mängden med återkommande fall av att bryta mot diverse regler och att vara off topic är dock inte hanterbar i dagsläget för oss som modererar på fritiden. Vi har alla ett ansvar i detta.

  //Moderator
   
  Nemo, Brandten och Mikael Stillman gillar detta.
 4. Karlssonskan

  Karlssonskan Medlem

  Ort:
  Sthlm
  Land:
  Sverige Sverige
  En annan bra sak att tänka på är oxå att innan man postar en länk, är att läsa tråden några steg bakåt. Vet inte hur många som har lagt ut länkar om att Danmark tex stänger sina gränser. Tex.
   
 5. igelkotten

  igelkotten Medlem

  Ort:
  London
  Säkert rätt - men svår gränsdragning detta så jag hoppas ni har en viss margin of appreciation. Tack för allt jobb men när folk är oroade så kommer ofta inlägg som inte alltid är genomtänkta, vilket jag tycker alla bör ha överseende med. Och det gäller väl även om samma länk postas flera gånger @Karlssonskan . Det är på alla sätt en live tråd.
   
  Karlan gillar detta.
 6. Vi förstår att detta är en extraordinär händelse som engagerar många, med en väldig rörlig målbild och därmed är inte ovanligt att samma information skrivs flera gånger. Det är naturligt. Vår målsättning med tråden är att hålla den så ren som möjlig så vi kan hjälpa de medlemmar som sitter i en svår situation, gärna i närtid. Det blir svårt när många inlägg handlar om åsikter om hur svenska myndigheter agerar jämfört med andra länders, senaste medicinska uppdateringen från WHO, implicita peakar till dem som fortfarande resor. Den här tråden behövs för alla som nu behöver ta beslut eller som befinner sig i ett svårt läge. Så låt oss hålla oss till det så vi kan hjälpa vårt community med frågor kopplat till detta.
   
  jumbooze, fred80, Lagerman och 14 andra gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×