Gäller inte kravet på genomskinliga vätskepåsar i säkerhetskontrollen?

Diskussion i 'Flygplatser' startad av AABack2ARN, 24 September 2015.

 1. JohnnyWilde

  JohnnyWilde Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Same same but different så har jag också kört samma påse i flera år och den ligger i mitt dedikerade handbagage och lämnar i princip aldrig den utan endast fylls på med nya complimentary grejer vid behov!
   
 2. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jo och jag kör dessutom med det lättflytande Theramed så det är konstigt att det alltid går bra.
  Jag tycker egentligen att det är ännu märkligare att ingen frågat om allergipennorna. Även om det är en väldigt liten mängd vätska så är det väl ett utmärkt "vapen" eftersom det är en autoinjektor. Ett hugg i halsen och en person faller ner på några sekunder...
   
 3. trekker

  trekker Medlem

  Driver ni med mig i denna diskussionen?

  Gestapo pa MAN kraver att ALL vatska finns i EN pase och allt annat maste kastas i soptunnan. Man maste alltid smussla och mygla for att fa igenom vatska. Sa nu pastar ni alltsa att jag kan lamna allt i en necessary och allt ska vara frid och frojd? Mycket tveksam till detta, iallafall pa MAN.
   
  Fredrik Jeanson och agehall gillar detta.
 4. Fredrik Jeanson

  Fredrik Jeanson Medlem

  Ort:
  VST
  Land:
  Sverige Sverige
  Precis som @FCT och @JohnnyWilde kör jag plastpåse. Orkar inte chansa att inte plocka ur den eftersom diskussionen tenderar till att bli längre då. Hade dock en intressant samtal med kontrollanten på Heathrow igår. Var riktigt nyfiken på hur de såg min raktvål som kontrollanterna på Arlanda alltid läser och funderar över. Klockrent svar dock "är den precis använd (läs fakir) är det vätska. Är den torr är det ok". Ser fram emot nästa vecka då det ska testas!
   
 5. David

  David Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Kör själv med den transparanta delen av det tvådelade amenity kit som SAS delade ut i Business nån gång kring 2009. Slänger alltid upp den för att undvika eventuellt tjaffs, packas ju ändå alltid i samma väskfack som dator och ev annan utrustning som skall upp på bandet.
   
  olo och Fredrik Jeanson gillar detta.
 6. MartinH

  MartinH Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Heathrow - jag tyckte jag hade vart duktig och plockat ur vätskor ur alla amenitykits jag samlat på mig nuvarande resa. Det blev 4 plastpåsar. Det gick dom inte med på på LHR, endast en påse och det dög inte med mina Landvetterpåsar, det skulle vara deras. Fick slänga mycket...
   
 7. trekker

  trekker Medlem

  Jag plockade pa mig manga Landvetterpasar i Sondags, bra grejer jamfort med vad man far I Manchester.
   
 8. itti

  itti Medlem

  Ort:
  Lund
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag brukar resa med en deo-stick och en parfym och de brukar jag lägga i lådan. Det har fungerat bra på alla flygplatser i Europa förutom Stansted. där ville vakten bestämt att de skulle läggas i en genomskinlig plastpåse. Jag gjorde som han sa efter att ha sagt att det var meningslöst då jag ändå kommer att slänga den efter kontrollen vilket och också demonstrativt gjorde.
   
 9. JonW

  JonW Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ovanligt gnälligt på Schiphol i går kväll. Först skulle även laddare köras separat.
  Sen var det nån slags märklig efterkontroll precis i slutet på bandet där man normalt plockar på sig sina prylar.
  Där stod en gubbe o gjorde efterkontroller, han hade både en liten scanner och t o m en egen röntgentunnel. Och där blev det snokande i väskor och bannor för att jag inte tagit ur vätskorna, inget krav på plastpåsar dock.
   
 10. nilsson

  nilsson Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Du kunde väl bett dem hälla ut den då.

  Nej, det är inte oklart. Vi vet ganska precis hur mycket det skyddar. Inte för att det inte finns några farliga ämnen som processen är tänkt att hindra (även om jag inte ens hört talas om någon som känner någon som vet vad det är för ämnen, och då har jag haft en del med säkerhetsfolk att göra), utan för att jag kan komma på flera sätt att få in stora mängder godtycklig vätska genom security.
   
  agehall gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×