Frågor om att resa Thai Airways från Arlanda

Diskussion i 'Star Alliance' startad av Oscar Petersson, 5 Januari 2018.

 1. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nja, i slutändan är det väl bara frågan om vad de säljer kontra vad de levererar, anledningen till att de underlevererar torde inte spela någon roll. Antar att ARN eller liknande instans behöver ge ett utlåtande.
   
 2. Frisk78

  Frisk78 Medlem

  Ort:
  SDL
  Land:
  Sverige Sverige
  Fast Thai Airways lär ju skita i vad Arn säger. Bara en känsla jag har.
   
 3. Voyageur

  Voyageur Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Åkte höromdagen med olycksfågeln 777-200 från BKK-ARN. Dagflyg med avgång 13.20 från Bangkok. Reste i economy, kabinerna är rejält slitna även om benutrymmet är bra med dagens mått räknat. Satt på mitten raden 60 näst längst bak, undvik då denna radens skärmar är helt ur funktion.

  Nu till det betydligt trevligare med denna flygning. Jag och min vän båda EBG hade raden för oss själva trotts en full kabin i eco(tack Thai). Kabinpersonalen försökte väl i luften att boota om skärmarna 2 gånger utan framgång.... Som att jumpstarta en Delorean med två AAA batterier :p
  Vi satte på oss leendena och vänligheten och tackade för all hjälp och förklarade att vi fördtod att de gjorde allt de kunde för att hjälpa situationen. Kabinpersonalen var riktigt charmiga och rutinerade och skämtade ivrigt med passagerarna men också oss om de facto att det endast var denna rad i hela kabinen där skärmarna var ur funktion, och att det också var så klart denna rad som två statuspassagerare så klart satt på:p jag skämtade tillbaka att vi inget hade emot att självklart sitta i business istället (rent skämt från min sida), varpå den äldre FA'n förklarade att det skulle nog tyvärr hans chef inte tillåta. Inget göra på en 11h flight så vi försökte sova. Vaknade efter 1.5h,varpå någon som verkade vara Steward eller FA:ns tidigare nämnda chef knackade mig på axeln och viskade försiktigt om ursäkt för skärmarna och att vi var båda välkomna att sitta i business resten av flygningen:cool: dock utan servering, vilket var underförstått. Då min vän sov tackade jag så länge men bad att få återkomma om och när han vaknat. En timme senare satt vi på rad 16! Steward hade upplyst alla i besättningen att vi skulle diskret flyttas och samtliga var extremt hjälpsamma.

  Måste säga att jag aldrig under mina flyg stött på något lika fantastiskt och vänligt. Även efter att vi vänligt förklarat att det hela var okej. Stort tack till den charmigaste crew jag stött på!

  Notering: stolarna i C är av äldre 2+2+2 modell och inte full flat. Ungefär samma stol som SAS gamla business kabin. Väldigt fräsch kabin och helt okej skärmar men att sova är inte riktigt dessa stolar gjorda för.
   
  Link, dino_81, RonnieK och 27 andra gillar detta.
 4. Bo Lindquist

  Bo Lindquist Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Trevligt att bli flyttad till business class .
  Var anledningen att skärmarna var ur funktion kombinerat med status?

  Har som ROP guld i 20+ år aldrig fått förfrågan att flytta framåt i planet.
  Möjligtvis till emergency row.

  Men som sagt, Thai kan överraska både positivt som negativt.
   
  Voyageur gillar detta.
 5. Kai Groundstroem

  Kai Groundstroem Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tror att det där är bullshit. Jag såg till min fasa att vårt flyg TG963 16/3 och returen TG962 28/3 båda har fått 777:200 istället. Detta resulterar att familjen på 4 personer som skulle suttit samlade på första raden i Business i en 1-2-1 konf nu är flyttade och splittade på olika delar av kabinen på rader 11, 12 och 14. Om det var fel på planet skulle de inte byta till ett plan med färre platser i business. Jag är övertygad om att de har för få sålda platser i business och därför växlar plan. Saknar verkligen SAS på Bangkok linjen. Även om det svajade ibland så fick man iaf det man hade köpt varje gång.
   
 6. Kai Groundstroem

  Kai Groundstroem Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Vad jag förstår är det inte fully flat stolar men i övrigt samma size på dem. Hur är business kabinen i övrigt på 777/200 för er som testat båda? Är det back to the 80's i stil och komfort eller något uppdaterat iaf?
   
 7. Palle Kuling

  Palle Kuling Medlem

  Så man skulle ha ställt in flyget alternativt lyckats byta in en maskin med fler stolar än vad behövs? På så vis flyga med färre stolar någon annanstans. Låter logiskt.

  Tycker den här tråden har spårat fullständigt. Thai airways byten av flygmaskiner runt om i världen i all ära men sträckan Arlanda - Bangkok har jag aldrig sett flyga någon annan maskin än planerat tidigare och jämför man med SAS egna långlinjer så har punktligheten varit en dröm. Trasiga flygplan känns som en möjlig anledning till dessa byten i mina öron och Thai borde ha en eloge som ändå lyckas lösa flygen (och utan delayer?) med egen produktion. Men med tanke på hur duktiga många här är på spalta upp statistik över olika maskiner borde det inte vara allt för krångligt för någon med intresse att ta reda på hur Thais 777-300ER flugit senaste veckorna och få svart på vitt om någon maskin i alla fall är tagen ur produktion eller insatt på annat håll.
   
  agehall, Golfkillen, apknug och 1 annan gillar detta.
 8. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är 12 platser färre i Business på en 200, och 25-40 platser färre i ekonomi.

  Det är nog som Thai säger att de är kort om en 300 och då får rotera in en 200 istället. Då är det nog inte så konstigt att man sätter in den de dagar det är lägst beläggning för att inte behöva ge folk denied boarding pga att det saknas 50 platser ombord.
   
  dino_81, LPC123 och Jane Insane gillar detta.
 9. Kai Groundstroem

  Kai Groundstroem Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Shit happens och de behöver lösa det visst. Men, det är ju ändå inte in rimligt att de som betalat fullt för en businessprodukt får något helt annat utan ngn form av information eller kompensation. Lite som att hyra en ny Audi men få en gammal VW för samma pris. De 777/200 brukar de ha på kortare sträckor typ BKK-SIN, då är det tjänligt. Nu är det ju också ganska långt kvar tills vi ska åka också så de borde kunnat lösa det bättre med flera månaders varsel.
   
  Alf, Agö och Brandten gillar detta.
 10. Daisy

  Daisy Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Varför skulle det vara bullshit? Otroligt otrevlig kommentar...eller sitter du inne med någon form av fakta gällande denna händelse..eller inte händelse om man ska tro dig?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×