Frågor om att resa Thai Airways från Arlanda

Diskussion i 'Star Alliance' startad av Oscar Petersson, 5 Januari 2018.

 1. SimonXYZ

  SimonXYZ Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Alltså, det pratas ovan om "gratisresor" och det tolkar jag som att Thai inte får betalt av t.ex. Eurobonus/SAS för de biljetterna. Det pratas vidare om något som jag tolkar som att Thai tvingas av Star Alliance att lägga ut bonusplatser. Att de tvingas lägga ut bonusplatser kanske stämmer, det låter intressant. Det är dock inget som t.ex. Swiss verkar göra när det gäller deras platser i First, men det är kanske annorlunda med First än Business (men hur funkar det då med Lufthansa). Att de inte får betalt av t.ex. Eurobonus/SAS för bonusplatser tror jag inte på, men jag vet inte det.

  När det gäller Thais nya strategi där de släpper bonusplatser bara dagar innan avresa har kanske troligare något att göra med ett problem som SAS poängterade på ett Diamant-event (har jag för mig att det var), nämligen att många bonusresor avbokas, vilket blir mindre troligt om platserna bara släpps några dagar innan. Förhoppningsvis är detta ett mindre problem nu när Eurobonus har en avgift på 450kr som man inte får tillbaka vid avbokning och man kan hoppas att andra bonusprogram har infört liknande avgifter för att få ner på avbokningarna.
   
 2. Tonton

  Tonton Medlem

  Min killgissning, och vad jag har läst om det, är att biljetter kvittas mellan varandra till viss del. Men det är ju såklart inte helt balanserat - och där utöver så är det säkerligen en ersättningstabell som används. Men detta är som sagt en affärshemlighet mellan bolagen, så oavsett om någon på forumet har koll på det så får de inte skriva om det.

  Det skiljer sig dessutom högst troligen åt mellan bolagen, där enskilda bolag kan skaffa bilaterala avtal mellan varandra. Ett (troligt) exempel på detta är att Eurobonus i allmänhet har haft bättre tillgång till Singapore Business än vad andra program har haft.

  Sedan har @SimonXYZ en poäng där kring avbokningarna. Dessa biljetter är ju, iaf för Eurobonus, väldigt flexibla. Detta kan såklart orsak problem för flygbolagen om det är mycket om- och avbokningar. Samtidigt vet vi dock inte om det finns någon annan intern gräns mellan bolagen för när sista ändringen får ske utan någon sorts "penalty fee". Men om jag får killgissa vidare så är det det nog fortfarande så att den lilla peng flygbolagen får in en för en awardperson inte ersätter en fullprisbetalande person.
   
 3. apknug

  apknug Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack, då konstaterar vi att du inte heller vet nåt om ersättningssystemet mellan star Alliance bolag för reward biljetter.

  Om nån annan sitter inne med kunskapen är ett anonymt wiki leaks tips här ytterst välkommet!
   
 4. Tonton

  Tonton Medlem

  Det är ett väldigt korrekt antagande.
   
  011430121 och Berglund gillar detta.
 5. airac

  airac Medlem

  Ort:
  Västerås
  Land:
  Sverige Sverige
  Funderar på en award BKK-ARN med TG960 i mars, det står 777-300 i schemat men senaste 7 dagar har det alltid flugits av -300ER. Vågar man boka eller blir det stor risk för angle-flat på nattflyg?
   
 6. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det är 777-200 du ska undvika, normalt är det 777-300ER (77W) på Arlanda men med Thai så vet man ändå aldrig vad man kommer åka förrän man är uppe i luften. Här haft följande byten på 4 olika sträckor det senaste halvåret
  BKK-ARN 77W->772
  ICN-BKK 772->77W
  AKL-BKK 789->772
  BKK-CDG 388->77W

  Undviker Thai om jag kan just för variansen
   
  airac gillar detta.
 7. Daniel Brage

  Daniel Brage Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
 8. OttoWallen

  OttoWallen Medlem

  Ajdå. Har en resa bokad till Krabi via Bangkok med avresa 20/10. Den har av Thai blivit framflyttat till 21/10, men jag har inte hört något om inställda flyg fram till 25/10. Kommer väl information imorgon kan jag tänka. Blir nog till att tänka om tyvärr då vi inte har möjlighet att åka på senare datum.
   
 9. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  Trist att inte kunna se TG på Arlanda, tycker personligen att Thai har vacker målning.
  Förstår att de pausar linjen över sommaren, har åkt två år i rad i början av september och vi har varit strax över 100 personer på samtliga ben.
  Konkurrensen från Qatar Airways och EK har blivit för stor, samt på vintern även från DY.
  I business, vid kampanjer kan det skilja 7-8 tusen SEK. mellan Thai och Qatar Airways jag har aldrig åkt EK

  Tråkigt för Swedavia att förlora ytterligare en långlinje.
   
  Resenaren55 gillar detta.
 10. lillemannen

  lillemannen Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Fick idag min resa avbokad av Thai som gick till Bali i maj. Poängen har dock inte kommit tillbaka och troligtvis inte 2-4-1.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×