Frågor om att resa Thai Airways från Arlanda

Diskussion i 'Star Alliance' startad av Oscar Petersson, 5 Januari 2018.

 1. OttoWallen

  OttoWallen Medlem

  Gled nog förbi dig ett par gånger på väg till skithuset...resan var så bra den kunde bli med två barn som blir flygsjuka som bara den. Var tyvärr inte läge för en GT.
  Gött med nescesären, bra jobbat. Var befinner ni er nu?
   
 2. Buffy

  Buffy Medlem

  Ort:
  Sthlm
  Land:
  Sverige Sverige
  Chalong, träning på Titan Fitness på schemat första 10 dagarna sen en vecka i Kamala.
   
 3. El Oso

  El Oso Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  @Malu Läste tyvärr detta lite sent. Men du reste med fru och dotter? Tyckte jag såg en BC tagg? När jag la upp väskan igår :). Var någon rad längre bak.
   
 4. Buffy

  Buffy Medlem

  Ort:
  Sthlm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hade du en svart t-shirt med Tokyo text?
   
 5. Buffy

  Buffy Medlem

  Ort:
  Sthlm
  Land:
  Sverige Sverige
  Någon som var på TG960 igår 747an?
   
 6. Går det verkligen att jämföra med ditt exempel om Audi och en gammal VW? Jag tänker att man faktiskt köper en biljett i en kabinklass, på en specifik rutt/flight. Man köper väll inte en biljett på en specifik flygplanstyp, om vi ska vara korrekta.

  Även om vi som bryr oss mer om flygplanstypen än restid tycker att det är skandal så är ju faktiskt equipment en variabel i bokningen, inte en konstant. Skandal vore om du bokade ARN-BKK men planet istället gick ARN-DME :)
   
  Last edited: 16 Februari 2019
  Jane Insane gillar detta.
 7. Mikado

  Mikado Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  En fråga på lite samma tema – Thai Airways från Arlanda och flygplanstyper. När jag söker efter awardbiljetter står det att det är Boeing 777-300 (t.ex. BKK-ARN 16/1-19), inte Boeing 777-300ER. Stämmer det eller står det fel i SAS awardbokningsverktyg? Hur stor skillnad är det att flyga business i ER jfrt med 777-300?
   
 8. Kai Groundstroem

  Kai Groundstroem Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Nej, flygplanstypen spelar ingen roll. Flyger man tex SAS business i en A330 eller A340 får du samma produkt. Problemet är att Thai slänger in ett plan med en kabin som är väsentligt äldre och inte alls lever upp till samma nivå. Om de hade kostat på att uppdatera kabinen i 777/200 hade det såklart inte spelat ngn roll. Det blir också bara relevant i business class där man betalat en massa extra för stolen. Jag gör denna resa med familjen årligen och jämför flera bolag för att få så bra som möjligt. Thai flyger vanligtvis med 777/300 i 1-2-1 konfiguration med fully flat stolar och det var det jag bokade. Hade jag vetat att de skulle byta ut det helt godtyckligt hade jag nog hellre tagit ett annat bolag som bättre respekterar kunden. Det är helt enkelt lite roulette med Thai vilket inte passar mig.
   
  danielhog, Canadien, Alf och 1 annan gillar detta.
 9. ResenärenLars

  ResenärenLars Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Men med det här resonemanget, och liknande tidigare i tråden, så skulle den naturliga konsekvensen av detta vara att även flygplanstypen och stolarna blir en parameter för flygbolagens prissättning. Med redan ganska komplicerade/otydliga regler för prissättningen så tror jag inte att det är dithän vi vill gå. Man kan ju fundera på vem som skulle tjäna på en sådan utveckling.

  Nej, jag får helt enkelt erkänna att jag har väldigt lite förståelse för den här typen av krav/förväntningar.
   
  KennethL gillar detta.
 10. Kai Groundstroem

  Kai Groundstroem Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Nej, här går tydligen åsikterna isär. Jag tycker ändå att parametrarna för mjuk och hårdvara i business är viktigare än många andra parametrar i prissättningen. Och framförallt att det finns någon form av genomgående kvalitetsnivå på det man har betalat för. Nu tycker jag att det var en fråga värd att lyfta. Jag kunde hållit käft och bara slutat boka Thai, vilket jag ändå lär göra och säkert andra med mig. Bättre att ventilera att man blir besviken. Många är fokuserade på vilken Champagneårgång som serveras eller inte, medan jag tycker hur man sitter i 10-12 timmar och om man har en skärm som iaf går att se ngt på är viktigare.
   
  Fritidsforskare, Frisk78, HansO och 6 andra gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×