Frågor om att boka Eurobonus award resa

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av sk-sthlm, 19 Juni 2017.

 1. FilipJ

  FilipJ Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nu är även jag benägen att maila Amex om försämringen i service. Första samtalet ledde till ”nu har jag sökt två datum åt dig, och riktlinjerna säger att jag inte får söka fler. Du får återkomma om du vill söka andra datum.” Då hade han inte ens sökt ett av de två datumen jag frågade om, utan sade bara att det inte skulle finnas tillgänglighet då pga OS. HUACA gav (såklart) möjlighet att söka på flera olika datum, och även om det var utan framgång var ju det ett bättre bemötande.
   
 2. Lukas S

  Lukas S Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Blir bättre och bättre detta - ring Amex och klaga! :)

  Min bild är att icke-Tallinn rätt ofta säger att man antingen är för sent eller för tidigt ute innan de ens testat att söka (inget nytt problem). En gång försökte jag resonera lite med agenten i stil med "jag bokade en biljett tidigare idag på exakt samma datum", men såklart utan framgång så har återgått till HUACA-metoden :)
   
 3. MLG55

  MLG55 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  3 samtal idag med 3 olika personer och 0 bokat, tänkte vara smart och boka en open jaw och bara åka GOT-BKK som första steg och sen ringa in och boka det sista benet lite senare, det tog dock stopp direkt på utresan, De tre agenterna hittar ingenting i business till BKK:( Kollade själv på awardfares och united och där finns enligt dessa sidor massor av resor med lite olika anslutningar, precis som jag hade tänkt mig. (Jag vet att dessa sidor inte är SAS)
  Undrar vad SAS har för verktyg när de söker resor för deras program verkar ju helt kasst, eller är agenterna verkligen så här dåliga:rolleyes:
  Screenshot_20210111-152502_Chrome.jpg
   
 4. mha321

  mha321 Medlem

  Om man "ska vara sådan", så är det där knappast "massor". Alla de varianterna går ju på samma flight (LX180) till BKK. Så om det är så att de biljetter som visas där är slut på just den flighten, så spelar det ju ingen roll vilken kombination av anlsutningar man har. Alternativt om awardfares helt enkelt visar fel på den -- men det är bara en flight som behöver vara fel för att samtliga de alternativen ska falla.

  Det ser överhuvudtaget lite för bra för att vara sant ut med 9 biz-biljetter på den. Att Swiss faktiskt släpper 9 biljetter i biz känns väldigt osannolikt, men jag har ingen större erfarenhet av awardfares så det är aknske normalt att det ser ut så?
   
  Jane Insane, palmen och Berglund gillar detta.
 5. Det är faktisk inte helt ovanligt att det finns 9 platser ombord Swiss Business.
   
  Jane Insane, Janne V, MLG55 och 1 annan gillar detta.
 6. mha321

  mha321 Medlem

  I'll be dammed, det hade jag missat. Och jag hör ju ändå till dem som gillar att välja Swiss :)
   
 7. mischadee

  mischadee Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kan rapportera för dem som är intresserade att SAS kunde se exakt samma sak som jag kunde se på United.com för Awardresor med Turkish och EVA Air. Självklart med sökning hela rutter, inte ben för ben med 2-4-1 ;). Kan vara säkra kort om man vill åka med dessa businessprodukter? Självklart ingen självklarhet men en indikation.
   
  JPE gillar detta.
 8. HåkanssonJ

  HåkanssonJ Medlem

  Ort:
  Sthlm
  Land:
  Sverige Sverige
  Japp, varit med om samma nu igen. Ringt 3 ggr för att boka till ARN-MRU. Första agenten säger att det inte är möjligt att boka så långt fram i tiden (december). Andra och tredje agenten hittar ingenting. Fjärde agenten hittar (norsktalande), och löser det. Vad jag gjorde var att be om att boka en poängresa och då sökte han leg för leg. När vi sen skulle boka frågade agenten faktiskt självmant om jag ville applicera min 2-4-1 voucher - och det ville jag såklart!

  Även jag har kontaktat Amex-Fredrik (via LinkedIn), och han bekräftar det som nämns här - många som har börjat höra av sig hehe :).

  Kan även bekräfta att det fungerar med Awardfares nu. När agenten sökte generellt hittade han inget, men när jag bad honom söka via Istanbul med Turkish hittade han samma biljetter som anges på Awardfares.
   
  Mr Basic och Tonton gillar detta.
 9. squeezen

  squeezen Medlem

  Ort:
  Södra Sverige
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag var också lite förvånad men sett 9 ofta, förvisso aldrig bokat mer än två men både på ZRH-BKK så bokade jag för ca1 v sedan, hjälpte även farsan med sambo med ombokning för ca en vecka sedan, då rutten SFO-ZRH där det också visade 9 som inventory. Som sagt aldrig bokat mer än två men sett 9 ofta och då i alla fall lätt kunnat boka 2. Resorna avser aug och oktober. Jag tycker också swiss är helt om och med E-loungen och övrigt smidig transfer så föredrar jag också ofta dem.
   
 10. squeezen

  squeezen Medlem

  Ort:
  Södra Sverige
  Land:
  Sverige Sverige
  Tackar, ny info för mig, ska tas till fasta på.
  Haft några varv Till kanarieöarna med jobbet och då blivit edelweiss, nu snart 3 år sedan sist så kan ju ändrats men då var det tjurigt varje gång jag kollade...
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×