Frågor om att boka Eurobonus award resa

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av sk-sthlm, 19 Juni 2017.

 1. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Air berlin-flyget ska räknas som ett Austrianflyg (om flightnummer börjar på OS), och då kommer man in i businessloungen om man flyger business.
   
  Gus gillar detta.
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Vad är egentligen rutten du vill flyga? Jag tror inte GBG-ARN-PUY-GOT är en giltig rutt - det är för stort avstånd GBG-GOT för att det ska vara en giltig open jaw. Du inser att GBG inte är samma sak som GOT?

  Du kan ju prova, mn det är inte säkert det går. Bara för att du hittar platser på United behöver det inte innebära att det går att boka med Eurobonus, även om det är SAS-flighter vi pratar om.

  Det finns rapporter om att SAS har married segments på awardresor och det skulle kunna vara fallet här, om det nu inte är routingen som är ogiltig.

  Jag tror minimum connection time (MCT) på ARN är 1h exakt, så om det är 60 minuter eller mer mellan flighterna är det ok. Jag vill dock reservera mig för att jag inte vet vilket bolag du ankommer med från GBG, så det kan finnas undantag då MCT är mer än 60 minuter.
   
 3. v00peter

  v00peter Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Sorry för otydligheten/felskrivningen, även om man nog borde klurat ut det, Gbg och Got avsåg båda Göteborg.
   
 4. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  När du använder IATA-koder så är det tyvärr enorm skillnad och det är tyvärr väldigt svårt för oss som läser inläggen att veta vad du avser. Det vore inte alls konstigt för någon här att vilja flyga från GBG.
   
  Brandten och AndersPersson gillar detta.
 5. ResenärenLars

  ResenärenLars Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag brukar inte vara så petig och brukar försöka förstå vad som avses genom att titta på sammanhanget, men i det här inlägget användes GBG och GOT konsekvent flera gånger och ger därmed intrycket av att man faktiskt avser olika saker med förkortningarna. Så det var faktiskt inte tydligt vad som avsågs..
   
  wenne87 och agehall gillar detta.
 6. AndersPersson

  AndersPersson Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Är det tillåtet att boka UA till Australien numera med Eurobonuspoäng?
   
 7. Lukas S

  Lukas S Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Blivit lite inspirerad av tråden och tänkt boka en 2-4-1 i C till USA via Asien istället för "direkt" bara för att testa lite nya flygbolag. Hittat en del flighter på United som borde funka. Så, istället för t.ex. Swiss (som finns) hade jag tänkt flyga till USA via Thailand/Kina och Taiwan. Påverkar detta skatterna nämnvärt?
   
 8. mischadee

  mischadee Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hur skulle ni tänka här. Vill ju förstås testa Lufthansa First från FRA till asien. Mitt andra alternativ som jag kommer boka inledningsvis är NH till Haneda. Dock om jag bokar via FRA så är avgången hyfsat sent på kvällen vilket gör att jag blir "strandad" i FRA i närmare nio timmar vilket jag förstått inte är speciellt kul om man inte har tillgång till FCT/FCL. Alternativet är att göra grundbokningen med NH från LHR. Där är utbudet av lounger bra mycket bättre vad jag förstått. Men om då awardplatser på Lufthansa skulle dyka upp så kanske det blir svårt att hitta awardplatser till FRA från ARN vilket skulle strula till det rejält. Hur hade ni gjort/tänkt? Tror det är lugnt att hitta plats till FRA med så kort varsel på 14 dagar eller ska jag tänka att boka upp utresan till FRA nu direkt även om det blir nit och sen avgång med NH????
   
 9. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Om du ska åka nu i dagarna är det nästan "tomt" på awardplatser inom Europa, ska du åka en trött onsdag i oktober lär det finnas platser utan större problem.
  Jag hade bokat via Frankfurt med ANA och sedan ändrat till Lufthansa. Du behöver ju inte lägga 9h i Frankfurt heller om du inte vill utan kan ta en senare flight in också. Får du tråkigt på flygplatsen kan du ju alltid åka in till centrala delarna av Frankfurt och gå runt lite i någon timme. Går S-bahn typ var 5-10 minut in till stan.
   
 10. mischadee

  mischadee Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för rådet. Ska åka onsdag den 17 januari hoppas jag. Tippar på att det är hyfsad lågsäsong och god tillgänglighet men jag har faktiskt ingen aning. Vad tror du /ni?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×