Frågor om att boka Eurobonus award resa

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av sk-sthlm, 19 Juni 2017.

 1. Berglund

  Berglund Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  På - ALLA - flygplatser i USA så sker tull och immigration på den första flygplatsen dit du anländer. Det är där du bär din väska genom tullen och visar ditt pass/visum. Såvida du inte har pre-clearance. Efter tull och immigration är det rena inrikesresor man åker på inom USA.
   
 2. Buffon

  Buffon Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  Ville ej starta ny tråd för denna fråga. Jag tänker så här. 2 personer. 400k poäng. 2 vouchers. 2 st open jaw. 4v total resa. Maximalt antal resmål.

  Award nummer 1) Open Jaw.
  1. Stockholm till Bali via någon stad i europa för att få en kväll i den staden. Hem från Bangkok via någon stad i europa med maxad väntetid.

  Kan sedan flyga köpt ekonomi till någon stad för att få uppleva den samt positionera oss för att påbörja nästa award bokning som ska gå från asien till nord eller sydamerika. Jag tänker här typ Kuala Lumpur, Singapore, Bangkok ,Ho Chi Minh osv.

  2. Ni med erfarenhet av detta, vilka bolag samt från vilka städer är det lättast att hitta awards i business från asien till Nord/Syd Amerika? Vi tänker även här Open Jaw samt att med köpta ekonomi biljetter se olika ställen. Jag tänker här Rio , Buenos Aires, New York, Los Angeles osv och kombinera det med sol och bad innan returen sker tillbaka till Asien och vi länkar ihop det med award nummer 1 för att ta oss hem.

  Vet att någon på forumet har gjort något liknande. Kom med tips och ideer hur ni hade gjort.
   
  Mattias Holmén gillar detta.
 3. Remington Steele

  Remington Steele Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har alltid under alla år när jag bokat SAS Award lyckats hitta T/R resa direkt. Nu har jag istället bokat två enkelresor p.g.a hemresa inte fanns tillgänglig när jag bokade. Mina frågor;

  Kan jag be kundtjänst att slå ihop dessa två enkelresor till samma PNR samt applicera AMEX voucher i efterhand på denna resa? Kostar ju mer poäng för enkelresa än T/R direkt. (Ber om ursäkt svaret finns men jag orkar inte läsa igenom 393 sidor :oops:)
   
 4. Berglund

  Berglund Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Generellt sett, nej. Du kan inte slå ihop två separata PNR till en kombinerad resa. Ringer du in kan du möjligen få hjälp av avboka den ena resan, ha tur att platsen kommer tillbaka som award och då boka på den i den ursprungliga bokningen.

  Det går att applicera en Amexvoucher i efterhand - om den vouchern fanns vid det ursprungliga bokningstillfället.
   
  aruba1, Doctor-X och Remington Steele gillar detta.
 5. martin.agren

  martin.agren Medlem

  Ort:
  Umeå
  Land:
  Sverige Sverige
  Hur har det fungerat med thai och Eurobonus på senaste tiden? Ser på United att det finns två tillgängliga på en sträcka jag är intresserad av (där jag vill klämma in fyra). Sedan hoppas jag att Thai släppt upp längre än 89 dagar, för det syns då business på United efter 89 dagar. Om jag minns rätt så brukade de för några år sedan nästan direkt släppa nya award-platser i business om man bokade de två som fanns tillgängliga.
   
 6. JacobGBG

  JacobGBG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige

  Vissa reporterar att de med olika medel kan se Thai availability bortom 89 dagar, men detta är ingen garanti att man kan få upp det med Tallin.
   
 7. Rebel

  Rebel Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hur var det med Service Fee nu när man inte kan boka Star alliance award den på nätet. Måste man betala den i alla fall ?? Jag tyckte dom sa att man slapp när jag bokade hos Tallinn.
   
 8. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nej den på 150:- ska du slippa. Star alliance fee på 450:- måste du fortfarande givetvis betala på Star-bokningar
   
 9. Rebel

  Rebel Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  kan inte gilla svaret. Men tack för infon
   
 10. johan_fbg

  johan_fbg Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  För oss som har inbokade awardresor med vouchers som gick ut 31:a december 2019 finns en möjlighet att boka av resan och få tillgång till vouchern fram till den 20:e augusti. Vad som händer sen är inte kommunicerat vad jag har förstått.

  Jag har en resa till Tokyo bokad i november, utresa SAS via Shanghai och hemresa ANA via Bryssel. Hade helst bokat om den till 2021. Tycker ni det är värt att avboka och försöka hitta ett alternativ fram till den 20:e augusti? Eller bör man ha is i magen och se vad som händer?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×