Frågor om att boka Eurobonus award resa

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av sk-sthlm, 19 Juni 2017.

 1. Taggen

  Taggen Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Typ
   
  Johans00 gillar detta.
 2. MartinH

  MartinH Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Kolla på priserna för SIN-TYO, och SIN-HKG + HKG-TYO. Kan ju eventuellt vara värt det att dela upp i flera resor och då kunna stanna så länge du vill i varje stad.
   
 3. falling

  falling Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Är det någon som bokat och åkt bonus biljett med Air Canada Rouge och har koll på bokningsklasserna? Jag tittar på en resa till Cancun och mellan Toronto och Cancun är det flight operated by air Canada rouge. Väljer man ekonomi är bokningsklassen X och business är I. Om man väljer I antar jag att man hamnar i premium ekonomi avdelningen eftersom det inte finns någon business class på de fighterna. Tänker jag rätt?

  Och fråga två som kanske någon också har koll på, finns det möjlighet till bassinet i Rouge premium ekonomi avdelning?
   
 4. Andreas Ekman

  Andreas Ekman Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Den här grejen var ju ny när man bokar award på nätet via SAS verktyg, dock inte det smidigaste att bara kunna få sms till ett nummer som man troligen inte har på under semestern i annat land o_O
  Screenshot_2019-07-13 Betalning SAS.png

  Edit:
  Och efter ett samtal till den "underbara" kundtjänsten så finns det inget dom kan göra.
  Jag MÅSTE ha den koden och jag kan inte ändra mitt nummer heller utan den koden och kundtjänst kan inte göra något heller...
  Dom kan inte heller boka då det ska vara en 2-4-1
  EXTREMT användarvänligt om man är på resande fot!
  Jätte bra att man försvårar för hackarna att boka saker men att göra det så här IDIOTISKT jag det är som vanligt ett SAS och SKIT påhitt!
  Jag blir så galen när man har som uppgift att hjälpa kunden men bara sitter och säger nej och har inget intresse att föra vidare ev klagomål :mad:
   
  Last edited: 13 Juli 2019
  Gus och Samosaguas gillar detta.
 5. Tonton

  Tonton Medlem

  +1 på allt du skriver.

  Maila internetsupport@sas.se och framför dina åsikter.... De har alltid IT-folk som svarar när man behöver komma åt dem.
   
  Andreas Ekman gillar detta.
 6. mha321

  mha321 Medlem

  Jag förstår att det är klart frustrerande, men kundtjänst är ju de som har gjort rätt i det här fallet. Om man kunde ringa kundtjänst och på det sättet "gå runt" tvåfaktorverifieringen, så hade man ju ingen tvåfaktorverifiering! Vilken är den andra faktor du använt för att bevisa för kundtjänst att du faktiskt var du?

  Tyvärr är det många i kundtjänst på andra ställen som just "hjälper kunden" istället för att följa de säkerhetsregler som finns. Ofta med resultat att kunden förlorar stora pengar, eftersom det inte faktiskt var kunden som ringde. Det är ju ett av de absolut vanligaste sätten att "hacka" system idag, inklusive t.ex. banker...

  Däremot har SAS (till allas förvåning? Nej knappast!) varit usla på att informera om att man infört detta, och därmed också exakt vilket nummer man behöver för att gå runt det. Hade du bara vetat det så torde du antingen kunnat se till att "ha på det nummer" (ärligt talat, de flesta idag har väl möjlighet att "ha på" alla sina nummer under en kort period på semstern? Ärminstone om man vet i förväg att det kan komma på fråga!), alternativt att byta vilket nummer som används (men då göra det i ett läge där man har möjlighet att bevisa att man var innehavare av det gamla numret).

  Så i summering -- för en gångs skull är det ju faktiskt kundtjänst som gjort rätt. Det är inte de som ska få skiten den här gången.
   
  Berglund, KennethL, Zniper och 7 andra gillar detta.
 7. ekf

  ekf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag hoppas verkligen att det där går att lösa. Jag har flera gånger försökt få ett gammalt telefonnummer raderat ur min profil. Dessvärre är det det numret som alltid dyker upp som förifyllt när jag bokar biljetter - men det visas ingenstans i min profil under de nummer som jag kan editera.
  Det gamla numret syns i appen (men går inte att ändra) samt i det GDPR-registerutdrag jag gjort... Kanske dags att göra ett nytt försök igen då...
   
  Gus gillar detta.
 8. Andreas Ekman

  Andreas Ekman Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Fast jag kan verifiera mig, jag har min telefonkod som jag använder hos tallin.
  Den kan dom alltid skicka på mejl!
  Den presentera jag för kundtjänst men hon börja tjafsa om att den inte gäller...
  Prova sa jag, och till slut gjorde hon det och den gällde och verifierade vist, men det hjälpte inget i detta läge.

  Kundtjänst får inte skit för den idiotiska programeringen utan att hon hade attityd och var EXTREMT motvillig att ta klagomålet vidare att man behöver tillta på en lösning för oss som ev är på resande fot och inte har vårt nummer som är inlaggt påslaget!
  Hade hon skippat attityden och istället varit mer trevlig och tagit emot klagomålet och fört det vidare, då hade det varit en annan grej.
  Man kan säga nej och förklara att man tyvärr inte kan göra något annat just nu med betydligt trevligare bemötande.
  Jag är hänvisad till kundtjänst vid klagomål och då ska dom kunna ta det och föra vidare till rätt avdelning eller berörd person.
   
  Last edited: 13 Juli 2019
  Gus gillar detta.
 9. mha321

  mha321 Medlem

  Telefonkoden är dock bara en faktor. Vid webb-bokningen är den andra faktorn att du kan lösenordet till ditt konto, men detta verifieras ju inte när du ringer in (de kunde ha ett system för det, men det har de inte).

  Jag tycker snarare att det är klart skrämmande att man bara behöver en 4-siffrig pin-kod för att hos tallinn bränna samtliga EuroBonus-poäng på ett konto (förutsatt att det finnx amex-vouchers på kontot, så att de kan göra en bokning)... Men det är ju bara bokningssidornas variant av SAS eviga inkonsekvens -- det borde vara exakt samma krav på säkerhet oberoende av vilken kanal man bokar via. Då skulle det bli förutsägbart för kunden, och enkelt att använda. Men de klarar ju inte av det i leveransledet, så man ska väl inte förvänta sig att de klarar av det i bokningsledet...


  Det kan jag däremot helt hålla med om. Dålig attityd och motvilja i kundtjänst är värt kritik!
   
  Zniper gillar detta.
 10. Andreas Ekman

  Andreas Ekman Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu hamnar vi lite OT sorry.

  Självklart är det bästa en "Authenticator" app likt Googel och liknande det bästa lösningen för att vertifiera sig med 6 nummer som görs om var 30sec
  Men där är inte SAS eller SKIT
  Men om man nu är i brancheen med att flyga folk över världen, då borde det inte komma som en nyhet att ens kunder som troligen är med i bolaget bonusprogram inte alltid är hemma i sverige.
  Utan ibland är dom på resande fot och således har tillfälligt nummer eller kanske inget alls under just den tiden.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×