Fråga om service ombord Lufthansa Business inom Europa, värt boka 2-for-1 i business?

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Volatyle, 12 Januari 2021.

 1. Volatyle

  Volatyle Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hua, det gör det helt klart mer utmanande än vad jag först tänkte... Kommer bli många (och långa) samtal här hör jag :)

  Vol
   
 2. Det var väl något med Lufthansa F där det inte alltid stämmer beroende av hur många platser som syns. Alltså om United visade 2 så sågs dessa inte på SAS men om det var 5 så var det ok. Det skulle kunna vara något sådan. Fakiren den 14:e visar "bara" 2 platser.

  Däremot kombo Lufthansa 819/1492 19:15 - 01:05 visar 9 platser och 813/1494 10:40 - 16:45 visar 7 platser.

  Den 17:e finns inte alternativet via Zurich, men det finns Lufthansa 1495/820 17:35 - 23:20.

  Det kommer bli sjukt kostsamt för SAS om alla av oss behöver ringa 7-10 samtal för att boka "så pass enkla" bokningar.. :eek:
   
  Sir Lemon och Volatyle gillar detta.
 3. Volatyle

  Volatyle Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ah, skumt - Zurichalternativet fanns för mig tidigare idag iaf... Men OK, 5 platser, det kan vara ett bra riktmärke - jag får kanske börja söka Nov/Dec istället.
   
 4. Brrrrr... låter kallt :cool:
   
  Volatyle gillar detta.
 5. Volatyle

  Volatyle Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Haha, ja... Det var huvudskälet till att jag ville köra på September. Vet hur det kan vara där under höstmånaderna....
  Känns som jag helt enkelt får fundera på annat resmål som passar weekendlängden (3-dagar-ish) men vi är ju båda oerhört svaga för allt österut - samtidigt har vi betat av Vilnius / Prag & Krakow jag vet inte hur många gånger senaste tre åren, alla tre fantastiska ställen men nu vill vi ändå prova ngt nytt :) Fick tipset om Kiev via forumet här!

  Vol
   
 6. Volatyle

  Volatyle Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Istanbul hade ju såklart varit drömmen, men jag har nog timmar på att söka direktflyg från GOT på årets alla månader vid många tillfällen och jag tror _aldrig_ jag nånsin sett en award ticket i business med direktflyg från GOT.
   
  Sir Lemon gillar detta.
 7. Sir Lemon

  Sir Lemon Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det finns det av och till!
   
 8. Volatyle

  Volatyle Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nu var jag i kontakt med kundtjänst igen - provat dagar som har "6 available award tickets" och även dagar som det bara står available ticket utan begränsande siffra (vilket jag antar är ännu fler än 6) - dom får inte upp något ledigt dessa datum och tider i sina system dock.

  Kan därmed meddela att antagandet om att det finns fler än 4 award tickets så finns det hos SAS inte stämmer, tråkigt nog :)

  Börjar inse att det här i stort sett är omöjligt att få till utan att lägga en arbetsvecka i insats för att få något bokat givet man inte kan söka i samma "system" som dom söker. Det blir ju helt enkelt helt omöjligt om jag inte har en sportslig chans att ens få en uppfattning om vart det finns lediga awardtickets...

  Får helt enkelt parkera hela idén med att boka for now, och hoppas på att dom får igång sitt egna system igen innan Mars så det faktiskt går att söka utan att ringa till deras kundtjänst och tala med någon som jag hör var tredje ord från (okej, nu var jag elak, smått irriterad - men de agenter jag än så länge fått har verkligen inte övertygad varken språkligt eller servicemässigt.) Får känslan av att dom helst av allt bara vill lägga på...

  Vol
   
 9. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Som Palmen säger normalt sätt så har det gått att boka Lufthansa business inom Europa upp till ca 330 dagar innan avresa. Men jag har noterat att det inte är riktigt normalt just nu, försökte boka i Oktober 2021 för nån vecka sedan men inga Lufthansa släppta till SAS för benet FRA-ARN. Nu är detta bara en datapunkt, men det kan ju vara så att de strypt tillgången för vissa program för bokningar långt fram i tiden. Eller att vissa tider / ben är married med longhauls och inte går att boka inom Europa.
   
  Volatyle gillar detta.
 10. Volatyle

  Volatyle Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Japp. Kan vara så att pandemin ställer till det här. Hoppas det iaf.. Framförallt hoppas jag dom öppnar upp för att söka på egen hand, allt annat lika. Det går helt enkelt om systemet vi tittar i inte speglar alls vad dom ser på kundtjänst. Då kan jag nog hålla på i evigheter innan jag får något bokat..

  Återbesöker detta I februari får vi hoppas det läget har ändrats. Återkommer i tråden
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×