Forskning ska skapa framtidens Arlanda

Diskussion i 'Flygplatser' startad av Jacob, 17 Januari 2012.

 1. Jacob

  Jacob Medlem

  Swedavia, Trafikverket och Viktoriainstitutet har inlett ett samarbete och ska tillsammans genom forskning och innovation göra Arlanda till framtidens ledande flygplats. Man vill belysa den viktiga roll som flygplatsen spelar i den regionala utvecklingen och skapa en flygplats i världsklass med effektiva förutsägbara flöden utan flaskhalsar. Framförallt vill man titta på resenären som en helhet…
   

  Se hela inlägget

 2. Jacob

  Jacob Medlem

  Swedavia, Trafikverket och Viktoriainstitutet har inlett ett samarbete och ska tillsammans genom forskning och innovation göra Arlanda till framtidens ledande flygplats. Man vill belysa den viktiga roll som flygplatsen spelar i den regionala utvecklingen och skapa en flygplats i världsklass med effektiva förutsägbara flöden utan flaskhalsar.

  Framförallt vill man titta på resenären som en helhet och knyta de olika transportmedlen närmare varandra och göra flygplatsen till en effektiv knutpunkt. En utökad flygtrafik leder till fler flygpassagerare och följaktligen fler som ska ta sig till och från flygplatsen. Det leder i sin tur till längre köer på vägarna, ökat behov av tåg och kollektiva transportmedel och inte minst ett större problem med utsläpp.

  Projektet ska pågå till 2014.

  (Källa: Pressrelease)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×