Flygplatsloungerna, jag är nybörjare - Hur funkar det ?

Diskussion i 'Lounger' startad av Abbe A, 24 Juli 2012.

 1. Abbe A

  Abbe A Ny medlem

  Hej Allihoppa!

  Nu ska vi sätta detta forum på prov, jag kommer pga arbete börja flyga frekvent och funderar därför hur det funkar på loungerna. (känner mig lite dum, men någon gång har alltid varit den första för alla)

  Jag förstår att det är olika regler på olika lounger, men ni kan väl dra det lite kortfattat om hur det funkar när man ska komma in. Jag vill ju verkligen inte se ut som en rookie. Jag har EC platinum, Amex Gold och Priority pass.
   
 2. Porsan

  Porsan Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Enklast är att kolla på priority pass hemsida vilka lounger du har tillgång till, finns även som app till diverse telefoner. I regel har dessa lounger en priority pass skylt utanför. I själva loungen är det bara att ge dom kortet så drar dom det i en läsare eller skriver av numret på kortet, du skriver under på ett kvitto eller dylikt, sen är det klart! Ganska stor skillnad på dessa lounger och en av de sämsta hittar man tyvär på Arlanda T5, dock så finns det en ny lounge på F-piren som är helt okej.

  /Anders
   
 3. Malu

  Malu Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Bara som ett förtydligande: Priority pass är självklart bara ett sätt att få inträde till loungen. Mer vanligt kanske är att man antingen flyger businessclass eller har status på flygbolaget som gör att man är välkommen in.
   
 4. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Har du sedan möjlighet att styra över ditt resande kan du ju även välja vilken allians du vill satsa på. När du väl fått elite-staus som ger dig loungetillträde är det bara att visa upp upp boardingkortet. Är du dessutom lyckligt lottad så att din arbetsgivare betalar businessbiljeter till dig, så är det bara att leta upp det aktuella bolagets lounge.
   
 5. stewigriffin

  stewigriffin Medlem

  Ort:
  NYC
  Du är inte ensam om det. Jag känner mig som en rookie i varje ny lounge jag besöker och även i de gamla där jag inte varit på länge. Känner du dig osäker fråga gärna vid ingången.
   
 6. tourist

  tourist Medlem

  Det kan vara så att flera av dina kort ger dig tillträde, men till olika pris. Jag tycker absolut inte att det är rookie-stämpel på att fråga "vilket av de här korten ger billigast inträde" första gången i en ny lounge, det tyder väl snarare på medvetet lounge-besökande! :)

  Om du börjar flyga frekvent har du kanske snart uppnått guldstatus i lämpligt program, och då räcker det ofta att du lämnar fram ditt boardingpass utan att visa guldkortet.
   
 7. pep

  pep Medlem

  Billig loesning, hvis man ikke rejser bz
  1. Diners Club card (evt. i samarbejde med SAS). Med dette kort betaler du 95 DKK per besøg, hvilket er ca. halv pris. Jeg har det billigste af alle disse kort der koster mig ca. 400 DKK/år
  2. Optjen 35000 miles i Lufthansas M&M. Med dette sølvkort der gælder 2 år kan du benytte masser af lounger i Europa (men ikke CPH og ARN?). Kraever ofte (ikke altid) at du også har boardingkort med LX, OS, Lufthansa, eller anden flybolag under Lufthansa-group
  3. Betalingslounger. Mange lounger accepterer dig for en fee, e.g. CPH Apartment lounge, hvor du betaler 169 DKK for entre. Måske betaler din arbejdsgiver den regning.

  Anders PeP
   
  1 person likes this.
 8. tourist

  tourist Medlem

  2. M&M FTL (silver) ger tillgång endast till Lufthansa-gruppens Businesslounger, inte till andra Star-lounger (fast det finns ju ganska många Lufthansa-lounger, så det är bra). Men 35k M&M-miles kan vara ganska mycket om man flyger på Economy-biljetter, för den som ofta flyger SAS är det nog smartare att sikta direkt mot EuroBonus Guld.

  4. För Menzies på Arlanda och Landvetter är det nog en ganska fördelaktig inträdesavgift med AmEx Gold. Det var 50:- för något år sedan.
   
 9. Erik Bernskiöld

  Erik Bernskiöld Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Man kan också köpa medlemskap i United Club eller liknande (AC och US har också) där man får tillgång till *A Business-lounger i hela världen om man tycker det är värt det. :)
   
 10. JensE

  JensE Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Är du säker på att det verkligen är world wide?
  Jag fick Continental Presidents Club kort för att jag var CO *G boende i Europa men det kortet gällde enbart Presidents Club.
  Tror att United Club kör efter Continentals gamla regler?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×