Flyglinjen uppgraderar till större flygplan på Arlanda-Kristianstad

Diskussion i 'Övriga nordiska flygbolag' startad av Jacob, 27 September 2012.

 1. Jacob

  Jacob Medlem

  Den nya flyglinjen Stockholm Arlanda-Kristianstad som bara varit igång i en dryg månad har gått över förväntan, detta uppger Henning Lindberg, marknadschef på Flyglinjen Kristianstad i ett pressmeddelande. Därför uppgraderar man i oktober till ett större flygplan. Idag trafikeras linjen av en Saab 340, från oktober kommer linjen trafikeras av ett flygplan med plats för 50 passagerare, vilket troligtvis innebär en Fokker 50.

  Flyglinjen återupptog linjen mellan Stockholm och Kristianstad sedan Skyways gick i konkurs i våras. Under flera månader stod flygplatsen helt utan reguljär trafik och utan intressenter och därför är det förvånande att linjen gått så bra. Flyglinjen jobbar även på att få igång en linjen från Kristianstad till Bromma.
   
 2. deltamartin

  deltamartin Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hmm, undra vilket flygplan det då ska bli. Skytaxi sköter väl trafiken dit åt flyglinjen just nu? De verkar inte ha någon annan flygplanstyp än S340 i sin flotta så då måste det bli en ny operatör på rutten också.
   
 3. Grekiska Minoan Air kommer flyga sträckan åt flyglinjen, med en Fokker 50.
   
  2 personer gillar detta.
 4. Najk

  Najk Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hur funkar det, är det utländska piloter men svensk Cabin Crew?
   
 5. Exakt så
   
 6. Tvivlar på att Kristianstad-Arlanda gick särskilt dåligt om nu Skyways körde den också - bolaget gick väl snarare omkull för att man gjorde helt galna satsningar och försökte slå sig in på flera linjer som var dödsdömda från början. T.ex. Kristianstad-Berlin som jag vill minnas hann köra i någon vecka innan man fattade att underlag saknades när CPH med 3-4 avgångar per dag till Berlin ligger 1,5 h bort med direkttåg...

  Till Stockholm är däremot alternativen till flyg rätt dåliga.
   
 7. Jacob

  Jacob Medlem

  Visst är det så. Men de flesta linjer som Skyways trafikerade återupptogs av andra flygbolag inom 1-4 veckor, för Kristianstad tog det nästan ett halvår. Det tycker i alla fall jag är anmärkningsvärt. Flyglinjen mottog dessutom investeringar från det lokala näringslivet innan de kom igång.

  Om Kristianstad-linjen var så lönsam tycker jag linjen borde kommit igång betydligt tidigare och under andra omständigheter. Men det är förstås bara kul att det går bra.
   
 8. Kallas även Damp Lease(alt Moist Lease). Ett mellanting mellan Dry och Wet lease.

  Dry lease är när man hyr ett plan från en annan operatör och sköter försäkringar, underhåll och besättning själv.
  Wet lease är när man hyr kapacitet från en operatör och inkluderar besättning och underhåll. Detta brukar vara väldigt dyrt och görs oftast bara korta stunder.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×