Flygledarstrejk i Frankrike 24/6 - 29/6-2014

Diskussion i 'Övrigt' startad av ACervin, 23 Juni 2014.

 1. ACervin

  ACervin Medlem

  Ort:
  Brisbane
  Land:
  Sverige Sverige
  Befinner mig på semester i Antibes. Enligt Radio Riviera som vi brukar lyssna på när vi puttrar runt med bilen så utlyses flygledarstrejk i morgon och pågår tom den 29/6. Upp till 50% av avgångar kan ställas in och räkna med stora förseningar. Air France kommer att prioritera långlinjerna. Ödets ironi då jag på grund av tågstrejken har bokat anslutning till Frankfurt med flyg med avgång den 28/6.

  Nedan från Nice flygplats hemsida.

  Grève pour la journée de mardi 24 juin (Services de la Navigation Aérienne).
  En raison du mouvement de grève, le trafic aérien sur la plateforme niçoise risque d'être perturbé mardi 24 juin.
  Pour obtenir plus d’informations, nous conseillons aux passagers de contacter directement leur compagnie aérienne pour connaitre l'état de leur vol.
  Vous pouvez suivre l’évolution du trafic et l’état des vols en temps réel sur notre site internet :
   
  Last edited: 23 Juni 2014
 2. rvarttinen

  rvarttinen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Kom hem vid två-tiden imorse efter en liten tripp till Barcelona. Hade räknat med att anlända vid midnatt, så en två timmars försening blev det. Flög via CDG - avgången från Barcelona blev lite drygt en timma sen och avgången till Stockholm ungefär två timmar sen. Inte så farligt med tanke på vad som först sades; att vi hade flyg till Paris men inte vidare. Efter en liten stund så var även den flighten vidare på schemat. Det blev lite längre tid i loungerna än vad vi räknat med ... och några fler glas cava ... :)

  Då såg det värre ut för t.ex. British Airways och en del andra bolag med åtskilliga timmars förseningar enligt det vi såg i Barcelona. Vidare, många av lågprisbolagens flygningar (eller charter? - Vueling) var inställda.
   
 3. Lukas2

  Lukas2 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jo, jag flög ut med British Airways gjorde jag 25/6, och vart lite struligt. Mitt första flyg blev instället, skulle gå 10:15 Men blev dock ombokad på ett senare flyg, som skulle av gå 11:45, vart dock försenad en timme först, en upp skjutet till 13:55 och vi kom väl iväg sen kl 15 tror jag vi var i luften iaf. Dock så gjorde det att jag missade mitt flyg till Frankfurt. Fick stå i en kö i 2, 5 för att bli ombokad på första flyget dagen där på. Han som bokade om mig, sa att normalt skulle jag få en hotel voucher, men eftersom det var Wimbeldon, så var alla hotel fulla, antar att de har några avtalshotell de använder sig av. Men jag fick fixa hotel själv och sen får man väl försöka få tillbaka pengarna eller till vissdel av dem iaf. av British Airways, sa han iaf. Så ja, funkade ju och jag kom fram, men inte direkt enligt mina resplaner... :p
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×