Senaste nytt

Flygkrasch i Pakistan (PK8303 Lahore-Karachi)

kexxcream

Medlem
PK8303 från Lahore var precis på väg att landa i Karachi när det krashade i ett bostadsområde. Mer om detta här: Flygkrasch i Pakistan – runt 100 ombord | SVT Nyheter

Flygkrasch i Pakistan – runt 100 ombord
Uppdaterad idag 13:26
Publicerad idag 12:29
Ett passagerarplan med omkring 100 personer ombord har kraschat i Karachi i södra Pakistan. Planet ska ha kraschat i ett bostadsområde, enligt flygbolaget Pakistan international airlines (PIA).
Pakistans flygmyndighet CAA bekräftar att ett inrikesflyg har kraschat i staden Karachi på fredagen. Det rör sig om en Airbus SE som tillhör Pakistan International Airlines från Lahore till Karachi. Ombord ska det ha funnits omkring 100 personer ombord, uppgifterna varierar dock något.

Planet ska ha fått problem med landningsstället när det var på väg mot Jinnah International Airport.

Kraschade mitt i ett bostadsområde
Nyhetsbyrån AFP rapporterar att pakistanska tv-sändningar visar bilder där det syns hur planet kraschat i ett bostadsområde.

– Planet kraschade i Karachi. Vi försöker få fram bekräftade uppgifter över antalet passagerare ombord, i nuläget har vi information om 99 passagerare och åtta personer som ingick i besättningen, säger Abdul Sattar Khokhar, talesperson för landets flygmyndighet till AFP.

TT rapporterar att rökpelare stiger från bostadsområdet Model Colony, och att ambulanser och andra räddningsfordon skyndar fram och tillbaka från området.

Journalisten Mansoor Ali Khan har delat flera videos på Twitter som sägs visa kraschen. I klippen syns stora rökmolnen och spillror av husdelar och brinnande föremål. I nuläget är det oklart om, och i så fall hur många, som har dött i kraschen och huruvida någon på marken har skadats.

Det var bara dagar sedan som Pakistan återöppnade passagerarflygtrafiken.

Edit: PK303 tagits bort, korrekt PK8303. Videoklipp bortplockat.
 
Last edited:

Brandten

Medlem
Är det två flygkrasher?
PK8303 (A320) och PK303 (vilket på videon ser ut att vara en T-tail dvs ATR).
 

fly4fun

Medlem
PK8303 har kraschat och inte PK303. Videon visar INTE en A320 så det måste vara från en helt annan händelse.
#FakeNews
 

Brandten

Medlem
Tycker mig höra master warning innan första landningsförsöket. Teorierna haglar naturligtvis på alla forum men att piloterna inte ger någon indikation på problem förens sekunder innan mayday call?

 

apknug

Medlem
Tycker mig höra master warning innan första landningsförsöket. Teorierna haglar naturligtvis på alla forum men att piloterna inte ger någon indikation på problem förens sekunder innan mayday call?

Fast en halv minut innan mayday call "indikerar" icke flygande pilot att de försöker bibehålla angivna 2000 fot. Har inte läst nåt mer på andra forum men de verkar förlorat dragkraft och visst vi hörs nog master warning tidigt i klippet. De hann nog inte fatta vad som hände och än mindre felsöka på 600 meters höjd.

Tragiskt är det vad som än orsakat olyckan.
 
Toppen