Flygbussarna drar SL till Konkurrensverket

Diskussion i 'Andra transportmedel' startad av Jacob, 11 Oktober 2012.

 1. Jacob

  Jacob Medlem

  SLs beslut att öppna pendeltågstrafik mellan centrala Stockholm och Arlanda blev föga förvånande något som uppskattades hos konkurrenterna och inte minst Flygbussarna.

  Nu tar Flygbussarna ärendet vidare till Konkurrensverket. Det handlar inte så mycket om att det kommer en ny aktör på marknaden, det ingår i spelreglerna, snarare handlar det om att pendeltågstrafiken kommer drivas med statliga subventioner. Det är alltså inte resenärerna som helt kommer bekosta trafiken utan delar av kostnaderna kommer betalas med skattepengar. Därmed menar Flygbussarna att den fria konkurrensen rubbas och att de olika aktörerna kommer arbeta på olika villkor.

  Flygbussarna har tydligen vid flera tillfällen försökt få information från SL om deras faktiska kostnader för pendeltågstrafiken till Arlanda och därmed hur stor subventionen är men har varken fått detta av SL eller landstinget.
   
 2. Totopez

  Totopez Medlem

  Ort:
  Enskede
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag pratade med en vän i SLs ledning. Om man räknar merkostnaden för SL att köra vidare från sin sista ordinarie station till Arlanda så ska det inte finnas någon subvention alls. Men om man som Flygbussarna räknar kostnaden från Centralen blir det värre. Samtidigt skulle ju Flygbussarna kunna köra bussar från Upplands Väsby eller Märsta billigare än från cityterminalen.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×