Finns konceptet "sista minuten" hos reguljära flygbolag såsom SAS?

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av jsn, 15 Maj 2012.

 1. jsn

  jsn Medlem

  Ort:
  Göteborg-ish
  Land:
  Sverige Sverige
  Finns konceptet "sista minuten" för heltidsarbetande snart medelålders människor hos reguljära flygbolag såsom SAS? Som exempel, om ett flygplan mellan tex ARN och LHR inte är fullbokat, kan man då komma över biljetter riktigt billigt om man köper strax innan avgång?
  Om svaret är ja, hur går man tillväga för att hitta och komma åt dessa priser? Vad innebär isf "strax innan"? 1tim? 6tim? 24tim?
   
 2. Det är nog extra dyrt precis innan flighten.
   
 3. TheNavigator

  TheNavigator Medlem

  Varför är det så egentligen? Vill inte flygbolagen maximera och fylla sina plan?
   
 4. Är endast på ungdomsbiljetter jag sett konceptet hos de reguljära bolagen. Såväl SAS som Malmö Aviation har sista minuten-biljetter för ungdomar.
   

 5. Marginalerna på varje biljett är nog redan små. Skulle kunna tänka mig att en sista minuten-biljett för säg 600kr enkel inte ens täcker bränslepriset för en person om 80kg + 23kg bagage + 8kg handbagage :)
   
  1 person likes this.
 6. Finns två sidor:
  * De gånger du MÅSTE med flyget, och bolagen är medvetna om att du MÅSTE med och då kan de ta betalt därefter, många bolag har tex att du bara kan köpa businessclass biljetter 24timmar innan avgång.

  * Å andra sidan är de också intresserade av att fylla planet. Men det finns en "ballans" om hur mycket du egentligen kostar som passagerare, och någonstans där i kalkylerna så gick inte businesscaset ihop riktigt för att kunna erbjuda en stol på reguljärflyg. Och de tjänar väldigt stora summor på folk som dyker up på flygplatsen 1-2timmar innan avgång och måste ha en biljett. Dock skulle jag kunna tänka mig LLC som Ryanair eller Easyjet fortfarande har dessa system i drift?
   
  1 person likes this.
 7. Ja, det är ungefär så som Stefan skriver.
  Från flygbolagets sida är det bättre att sälja t ex en plats för 8000 SEK än 5 platser x @1000 SEK.
   
 8. TheNavigator

  TheNavigator Medlem

  Men fortfarande känns det som att om man tar alla avgifter det kostar + några spänn till kassan, för att kanske få några extra passagerare till ett halvt fullt plan känns som en bra idé, dock kanske man inte ska lägga i rutin att alltid erbjuda när det finns plats. Då många säkert hade satt det i system att bara utnyttja sista minuten.
   
 9. Troligen är det ingen vinning med konceptet då inte ens lågkostnadsbolagen använder det.. De har nog vänt på varenda möjlig sten för att sänka sina kostnader och utöka sina intäkter :)
   
 10. TheNavigator

  TheNavigator Medlem

  Jo om inte Ryanair kör med det, då är det dödsdömt ;)
   
  2 personer gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×