Senaste nytt

Finnair, upp till 40% rabatt på poäng

intuition

Medlem
Svårt att svara på rent generellt. Vilka önskemål har du på klass och destinationer?
Tillgänglighet just nu är inget vidare men har historiskt varit bättre. Riktigt bra jämfört med SAS, tex var det förr i världen lätt att hitta business-award till Tokyo, vilket är omöjligt på sas. Nu är ju i stort sett alla flyg österut nedlagda, så just det är inte relevant längre.

För oneworld kan bara vissa partners bokas via hemsidan. T.ex QF, BA m.fl. går bra men vissa går bara att boka genom att ringa in.
En del destinationer finns inte heller i Finnairs totalt usla bokningsmotor, och då blir det att ringa.

Det finns inte heller längre någon s.k. oneworld-award, där du kunde kombinera olika bolag. Det erbjuds nu bara partner-awards, dvs med ett och endast ett oneworld-bolag i taget. Dvs du kan inte boka en award med BA på ett ben och CX på ett annat. Däremot går det att kombinera en t&r med finnair-flyg, tex om du hittar en JL-award mellan HEL-TYO så kan du lägga till ett anslutande AY flyg.
 
Tack @intuition för bra svar och ursäkta dåligt formulerad fråga, som dessutom kanske är i fel tråd.

Går det att boka First på kort varsel om destinationen inte är viktig inom Oneworld?
Går det att boka business long haul på kort varsel om destination inte är viktig inom Finnair/OneWorld?
Kanske finns en allmän tråd om detta?
 

intuition

Medlem
Finnair ser i huvudsak samma tillgänglighet som andra bolag inom OW, så man kan söka och skaffa en uppfattning om det på diverse sökmotorer. Man kan även söka på finnair.com bara man är medlem. Man kan se dagar det finns tillgänglighet men inte vilka flyg, om man inte har poäng tillräckligt.

För OW award, speciellt i first, får man tänka på att man konkurrerar med Avios-folket som genererat miljoner avioser som de vill bränna på first, så det är svårt nuförtiden. Plus att många bolag flyger utan first nu.

För Business på Finnair varierar det kraftigt, svårt att säga just nu. ARN-LAX finns t.ex. platser ut 4,5 och 8 juni om det är tillräckligt kort varsel. Andra destinationen är helt rensade, tex HEL-SIN finns inte en plats varken på kort eller lång sikt.
Det är nog också så att befintliga medlemmar damsugit systemet på awards, dels för att det är de enda biljetterna som är flexibla numera, dels för att det nyligen var en promotion där man kunde boka award med 30% rabatt på poängpriset.

På Finnair konkurrerar awards numera med voucher upgrades, dvs de bokar båda mot samma tillgänglighet.
Deras revenue management är också glada för att plocka bort award-platser för att försöka sälja som betald upgrade till icke-nivå-medlemmar, dvs du kan då inte ta en award fast att samma platser finns tillgängliga att köpa som uppgradering.
 
Toppen