Finnair Plus eller Cathay Pacific Marco Polo?

Diskussion i 'Oneworld' startad av airbus380.se, 17 September 2012.

 1. airbus380.se

  airbus380.se Medlem

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag ska till Xiamen och Hongkong och har läst alla deals fram och tillbaka den senaste veckan för att hitta ett bra erbjudande, när jag till slut snubblade över Finnairs deal till BKK. Tack för det! Så jag bokade mig den 15 nov i C ARN-BKK - och lyckades efter ett bra pusslande att få både dit och hem med den nya konfigurationen på 330 (Den som Jacob har visat bilder på...)

  Eftersom jag är en av högst fem svenskar som är kvar (!) som inte varit i Bangkok så blir det ett stopp där (mitt 52 besökta land...) Därifrån åker jag vidare med Cathay till HKG (land nr 53...) Och vidare med Xiamen Airways till Xiamen. Nån som har erfarenhet av dem? Jag har varit i Kina två gånger i år, men då har det varit med Air China alla flyg.

  Min fråga är vilket FF-kort som är bäst att använda: Finnairplus eller Cathay Marco Polo Club? Alla resor görs i C.
   
 2. Det beror på:
  • Hur ofta du flyger
  • Med vilket/vilka flygbolag
  • I vilken kabinklass
  • På vilka rutter

  Spontant tycker jag att både Cathay Pacifics Marco Polo Club och Finnairs Finnair Plus är inte så bra program för dem som inte flyger med dessa flygbolag ofta.
   
 3. airbus380.se

  airbus380.se Medlem

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack AHO, kan väl inte påstå att jag flyger särskilt mycket med Oneworld-gruppen, det blir mest Star A-flyg... I år har jag gjort cirka 30 turer (om man t ex räknar ARN-FRA som en tur.) Det kan bli mer på Oneworld, men mina destinationer är Europa, Afrika och Asien.

  British Airways har väl samma regel som Lufthansa att du får bara award miles och inte status miles när man inte flyger med dem. Air Berlin eller Japan Airlines skulle kunna vara en möjlighet också...

  Att jag dröjt 6 dagar med svaret beror på att jag fick nöjet att flyga dreamlinern till Stockholm - reportage kommer även här sedan jag fixat tillstånd av den som beställde artikeln ;-))
   
 4. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Du får sk Tierpoints, som är statusgrundande och dessa får du oavsett vilket OW-bolag du flyger med och dessa är ganska väl synkroniserade mellan bolagen. Däremot skiljer det rätt rejält hur många Avios, dvs miles för bonusresor och uppgraderingar, du får. Är du medlem i British Airways får du mest mileshos British Airways.
   
 5. Om du reser sällan med oneworld flygbolag OCH inte reser med British Airways, rekommenderar jag American Airlines AAdvantage.
   
 6. Bryant

  Bryant Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Var inne och tänkte joina Marco Polo club, men ångrade mig eftersom det kostade. Är det så att ett medlemskap kostar eller gjorde jag något fel?
   
 7. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Man betalar en engångsavgift för medlemskap. Vill man enbart samla miles för awardresor på Cathay kan man gå med i Asia Miles som är helt gratis.
   
 8. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Men milen gäller bra i tre år. Går du med i BAEC har de evigt liv om du ser till att ha en aktivitet minst var 36:e månad.
   
 9. The Marco Polo Club är inte så bra program för dem som flyger i premiumkabiner.
  Statusbonus är +25% i Business class, +50% i First class.

  Screenshot20130609_2.png

  Det är fördelaktigt för dem som flyger långt eller väldigt ofta i Economy. Det är dock långt ifrån att alla Economy class biljetter ger miles.

  Cathay Pacific - Frequent Flyers : The Marco Polo Club > Club Tiers
   
 10. Alf

  Alf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tycker American Airlines är bra, enkla regler för Award resor och ingen konst att hålla poängen vid liv hur länge som helst. Jag har även BAEC sedan mina BMI miles blev tvångsförflyttade dit men jag gillar inte deras program. Nu reser jag ganska lite med British Airways. Jag har inte ens hittat BAEC lista över vila länder som ingår i respektive zoon trots jag letat i timmar på deras hemsida.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×