Fel i bokningsystem, vad gäller?

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av Singapore, 11 Augusti 2012.

 1. Singapore

  Singapore Medlem

  Ort:
  ESMQ / KLR
  Land:
  Sverige Sverige
  Hittade en flygbiljett vars pris jag misstänker uppkom genom ett fel i bokningssystemet. Om vi ponerar att jag bokar biljetten kan resebyrån kräva att jag ska betala normalt belopp eller ta mina pengar? Eller får jag i värsta fall tillbaka pengarna? Resebyrån är baserad i England FYI. Mycket tacksam för svar.
   
 2. Bryant

  Bryant Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
 3. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Troligen är det inte resebyrån utan flygbolagen som gjort någon miss. Har du tur upptäcks det inte och du får flyga. Har du otur så upptäcks det hela och du får i princip alternativen betala rätt pris eller få pengarna tillbaka.
   
 4. NiNE

  NiNE Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det första du bör göra i en situation som denna är naturligtvis att dela med dig av bokningsdetaljerna här så att dina forumvänner kan boka likadana resor.
   
  4 personer gillar detta.
 5. Singapore

  Singapore Medlem

  Ort:
  ESMQ / KLR
  Land:
  Sverige Sverige
  Det har jag väl alltid gjort? Tycker det är högst dubbelmoraliskt av dig att säga så då du aldrig har kommit med något tips.

  ONT: Den är gone nu och hade troligtvis inte gått att boka i alla fall. Har hittat en annan billigt flygbiljett till ett annat ställe som jag kan tipsa om ikväll när jag kommer tillbaka. Vill tacka de som svarade i tråden.
   
 6. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det viktiga när man bokar mistake fares är dock alltid - DO NOT CALL THE AIRLINE! Dvs dra ingen onödig uppmärksamhet till dina aktiviteter. Typexemplet är ju när någon bokat en biljett och sedan vill ändra på den. Det är då jättedåligt att ringa flygbolaget och försöka göra det. Risken är stor att de upptäcker vad du försöker göra och alltihop går i stöpet.

  När man pysslar med detta får man ibland ta smällen att man bränner en biljett som man inte kan utnyttja av en eller annan anledning.
   
  1 person likes this.
 7. NiNE

  NiNE Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Chill, det var ett skämt men jag ber om ursäkt, var inte meningen att någon skulle ta illa upp. Jag tipsade väl senast igår om hur man kunde boka award på CPH-SFO med SAS, men det kanske redan är glömt.
   
 8. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  I Sverige gäller vid felpriser att en säljare har rätt att häva köpet om köparen borde förstått att det är ett felaktigt pris; t ex en ny mercedes för 2000 kronor (hittar inte referense just nu). Men i USA går man mer på att ett kontrakt är ett kontrakt, så det kan löna sig att köpa felpriser av amerikanska resebyråer.
   
 9. fly4fun

  fly4fun Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har lyckats boka "fel" 2 gånger via svenska resebyråer och i båda fallen fått Amadeus bokningsnummer och därefter resorna avbokade av resebyrån inom 24h.

  Första gången var Paris med Norwegian för 50 kr för typ 4 år sedan och andra gången var Madeira för -400 kr i mars i år :)
   
 10. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  Att du får bokningsnummer betyder inte så mycket. Det är först när pengarna dras och du får ett biljettnummer som ett köp gjorts (tekniskt sett).
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×